Redactie Woensdag 28 november 2018

BIMPraat 29 november over BIM in gebouwbeheer

Een geïntegreerd BIM-beheermodel realiseert een besparing van 25-45% in het beheer van gebouwen. En dat 20 tot 40 jaar lang. Daarmee is BIM ook heel waardevol na oplevering van gebouwen. De sprekers van de BIMPraat van donderdag 29 november gaan dieper in op BIM en gebouwbeheer. Centraal staat de case van de Mall of the Netherlands.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie van dit nieuwe winkelcentrum in Leidschendam. In dit project wordt nu al geanticipeerd op het gebruik van BIM in de beheerfase en de winsten die de opdrachtgever zal realiseren. Ook andere grote vastgoedbeheerders zoals Rijksvastgoedbedrijf, Schiphol en Prorail onderzoeken daarom momenteel hoe ze dit proces het best kunnen inrichten.

BIM-consultant Thomas Sandfort van BIMlink en operating manager Jasper Buijnsters van Unibail Rodamco Westfield geven een inkijkje in het proces en de behaalde milestones die dit prachtige en lastige project zo bijzonder maken.

Actievere rol

Opdrachtgevers moeten overigens een steeds actievere rol innemen om BIM optimaal te benutten in de beheerfase, vinden beide sprekers. Dus moeten opdrachtgevers al vroeg in het proces de juiste eisen stellen aan het model. Alleen dan krijgen ze bij oplevering een werkbaar BIM-model voor een compleet en effectief gebouwdossier.

Informatie en aanmelden: Het Nationaal BIM Platform


Impressie van het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.