Redactie Woensdag 14 november 2018

DDS lanceert nieuwe DDS-CAD 14 met meer BIM

Data Design System (DDS) heeft de nieuwste versie uitgebracht van haar CAD/BIM-software. DDS-CAD 14 is gericht op het ontwerpen, berekenen en documenteren van gebouwinstallaties en heeft nieuwe en verbeterde functionaliteit. Ook op het gebied van BIM is de software uitgebreid. Ook is DDS-CAD 14 als 64-bit toepassing beschikbaar en zijn de algemene prestaties verder geoptimaliseerd.

De nieuwe versie DDS-CAD 14 biedt veel nieuwe functies. Er zijn snellere en flexibelere mogelijkheden voor het ontwerpen van kabelmanagementsystemen en verbeteringen voor het aanmaken van lay-outs voor groepenkasten. Voor werktuigbouwkundige professionals is de drukverliesberekening geoptimaliseerd. Verder biedt DDS-CAD 14 nieuwe opties voor hydraulische inregeling van verwarmings- en koelsystemen. Op algemeen niveau is een nieuw multi-user-concept geïntroduceerd, dat de lees- en schrijfrechten regelt voor projecten waar meerdere gebruikers tegelijkertijd aan werken. Een andere algemene ontwikkeling is dat DDS-CAD nu volledig de 64-bit architectuur van moderne computersystemen ondersteunt.

Verbeterde BIM-functies

DDS verbeterde ook de BIM-functionaliteiten van de software. Zo is er onder andere een volledig nieuwe IFC-engine geïntroduceerd. Volgens DDS maakt dit het werken aan BIM-projecten ‘eenvoudiger en sneller’. Voor gebruikers van DDS-CAD die BCF in BIM-projecten gebruiken om model-issues met andere belanghebbenden te communiceren, is een compleet nieuwe BCF-manager in de software geïntegreerd. In vergelijking met de vorige versie biedt het veel extra mogelijkheden voor projectcommunicatie op basis van BCF.

Ontwerp- en tekenpakket

DDS-CAD is ontwikkeld als een ontwerp- en tekenpakket voor alle disciplines in de installatietechniek. De software is modulair opgebouwd, zodat er op maat gemaakte oplossingen beschikbaar zijn voor disciplinespecifieke specialisten. Sinds 1984 is de software voortdurend in ontwikkeling. DDS-CAD-gebruikers hebben toegang tot talloze geautomatiseerde functies, geïntegreerde berekeningen en controlefuncties. De rapportenmanager en automatische schema‘s maken uitgebreide documentatie voor elk project eenvoudig mogelijk. Daarnaast is DDS-CAD is uitgerust met geavanceerde BIM-functionaliteiten, die de werkwijzen ondersteunen voor een actieve samenwerking in BIM-projecten.

Bron: DDS-CAD


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.