Redactie Maandag 19 november 2018

Eerste geslaagde cursist BIM-coördinator

Bij Itannex heeft vorige week de eerste cursist een opleiding tot BIM-coördinator voltooid. Jasper Heijnen van bouwbedrijf Van der Gragt heeft het opleidingstraject als eerste succesvol afgerond en afgesloten met een stage bij Lokhorst Bouw en Ontwikkeling.

Itannex heeft de opleiding opgezet vanwege de naar eigen zeggen ‘enorme vraag naar BIM-specialisten’. De opleiding leidt op tot multidisciplinaire adviseur op het gebied van oplossingen voor het ontwerpen, beheren en delen van informatie.

Het opleidingstraject BIM-coördinator bestaat uit een intake gesprek, zes eendaagse centrale bijeenkomsten, een meeloopstage, individuele begeleiding en een examen. Na afloop van het traject is de cursist direct geschikt om als BIM-coördinator aan de slag te gaan.

In praktijk blijkt volgens Itannex dat het merendeel van de BIMmende bedrijven nog geen BIM-coördinator heeft. Het gevolg is dat veel BIM-modelleurs worden ‘gebombardeerd tot’ BIM-coördinator. Toch zijn ze nog onvoldoende geschoold voor deze zware functie, vindt Itannex. Om een bedrijf hierop voor te bereiden, biedt Itannex nu dus de opleiding tot BIM-coördinator.

Bron: Itannex

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.