Redactie Dinsdag 27 november 2018

Autodesk koopt PlanGrid voor productiviteitssoftware

Autodesk heeft PlanGrid overgenomen en kan met de overname van de leverancier van productiviteitssoftware voor de bouw naar eigen zeggen een meer uitgebreid, cloudgebaseerd constructieplatform aanbieden.

Met de software van PlanGrid kunnen algemene aannemers, onderaannemers en eigenaren in commerciële, zware civiele en andere industrieën samenwerken tijdens de hele levenscyclus van het bouwproject. PlanGrid biedt realtime samenwerking, waarbij bouwers in realtime op de bouwplaats en op kantoor toegang hebben tot onder andere projectplannen, perforeerlijsten, projecttaken, voortgangsfoto’s en  dagelijkse veldrapporten.

Workflows

Autodesk is volgens CEO Andrew Anagnost van Autodesk met PlanGrid in staat projectgegevens tijdens van ontwerp tot uitvoering van een gebouw te verbinden en voorspellende inzichten te geven. "Dit biedt de kans om alle aspecten van de bouw te stroomlijnen met digitalisering en automatisering. De overname van PlanGrid verbetert onze mogelijkheden om de workflows voor alle betrokkenen in de bouw te versnellen en het bouwproces te verbeteren.”

Bron: Autodesk

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.