Redactie Zondag 9 december 2018

KUBUS lanceert Meetstaat Manager voor Archicad

KUBUS heeft de Meetstaat Manager voor Archicad. De oplossing biedt een workflow biedt om snel een meetstaat te genereren volgens bureau-eigen werkmethoden. Dit meldt het bedrijf op haar website.

De Meetstaat Manager kan zowel een samenvattende als een gedetailleerde meetstaat genereren van de verschillende onderdelen uit een BIM-model. De meetstaat is altijd up to date omdat er een directe koppeling met het model. Het is ook mogelijk om niet-gemodelleerde onderdelen, zoals deurdrangers, spouwankers of artikelen die als PM gelden, eenvoudig mee te nemen in de meetstaat. De oplossing werkt conform de VMSW.

Automatische check

De Meetstaat Manager analyseert de modelgegevens automatisch en geeft de gebruiker via meldingen advies over mogelijke conflicten, niet-geclassificeerde elementen of zelfs ontbrekende of onjuiste informatie.

Export naar Excel

Op ieder moment kan de meetstaat informatie door middel van een export naar Excel worden overgebracht om de gegevens elders te gebruiken. Hierbij kan dus worden gekozen voor een samenvattende meetstaat of een gedetailleerde meetstaat. De geëxporteerde informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in calculatie- of bestekprogrammatuur zoals Archisoft.

Bron: KUBUS

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.