Redactie Dinsdag 8 januari 2019

Top 15 meest gelezen berichten op Het Nationaal BIM Platform

De redactie van Het Nationaal BIM Platform heeft een lijst gemaakt van de meest gelezen artikelen op de website. In de top 15 prijken vier berichten over de overname van Stabiplan door Trimble. Ook de verslagen van de BIMPraat sessies worden goed gelezen.

Door de redactie

Toegegeven de overname van Stabiplan speelde in de eerste dagen van 2018 en hebben dus veel tijd gehad om gelezen te worden. Desondanks lijkt het de redactie dat dit nieuws insloeg als een bom. Want in de eerste dagen na de bekendmaking was het bericht al honderden keren gelezen. De column van Bruno Bartelds van Het BIM Instituut (die overigens ook met zijn column Afspraken en verantwoordelijkheden in de top 10 zit) over dit onderwerp is bijna even vaak gelezen. Evenals het interview dat initiatiefnemer Ed den Boer van Het Nationaal BIM Platform in januari had met directeur Gijs Willem Sloof (foto rechts) van Stabiplan. Dat CAD & Company in de periode na de overname aankondigde het Autodesk-portfolio te zullen overnemen was het vierde bericht over dit onderwerp.

Verslagen BIMPraat sessies

De verslagen van Ed den Boer van de BIMPraat sessies zijn eveneens goed gelezen verhalen op de website. In de top 15 zitten twee van deze verslagen. De BIMPraat sessies zijn maandelijkse discussiebijeenkomsten van Het Nationaal BIM Platform waarin een expert spreekt over een onderwerp dat met BIM te maken heeft en waarin veel ruimte is voor discussie. Afsluitend is er steeds een informele borrel. De BIMPraat sessies zijn goed gewaardeerde bijeenkomsten. De planning van de onderwerpen en data van 2019 wordt volgende week bekend gemaakt.

Lijst van Top 11 meest gelezen artikelen op Het Nationaal BIM Platform:

 1. Verslag BIMPraat over Innoveren met BIM
 2. BIMPraat IFC vs. Revit over concrete samenwerking in BIM
 3. BIMPraat: Afspraken maken èn nakomen in BIM is lastig
 4. Trimble neemt Stabiplan over
 5. Installatieboost: analyse overname Stabiplan door Trimble
 6. Afspraken en verantwoordelijkheden
 7. Aannemer De Nijs zet 3D-camera’s in kraan voor BIM
 8. Gijs Willem Sloof: 'Integratie met Trimble als warm bad’
 9. Projectarchitect Mall of the Netherlands bij BIMPraat
 10. Next level checking en clash detection
 11. Twee Snoeken bouwt portal leveranciers in Bouwconnect
 12. Interview Edwin Schalk (Stabiplan): overname past in internationale ambities
 13. Verslag BIMPraat over data correct beheren in BIM
 14. Directeur Marc Verhage vertrekt bij Stichting STABU
 15. CAD & Company neemt Autodesk-portfolio Stabiplan over

Nieuws melden

Bedrijven die nieuws over aan BIM gerelateerde onderwerpen willen aankondigen, kunnen dit mailen naar de redactie van Het Nationaal BIM Platform. Ook kunnen ze dit zelf plaatsen in hun bedrijfsprofiel op het platform.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.