Redactie Vrijdag 11 januari 2019

Solidworks Extended Reality toont modellen in AR, VR en MR

Solidworks introduceert met Solidworks Extended Reality (XR) een methode om CAD-gegevens tot leven te brengen. Dit kan virtueel en geeft gebruikers de volgende stap in de toekomst van design en engineering krijgt, aldus de leverancier.

Solidworks XR omvat workflows gerelateerd aan Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR). Het bedrijf heeft deze nieuwe workflows ontwikkeld om meer vertrouwen te geven in het ontwerpproces en een beter eindproduct in een kortere tijd af te leveren. Gebruikers kunnen varianten van een CAD-ontwerp bekijken boven het tafelblad van een vergaderkamer. De kracht van Solidworks XR is dat ontwerpers hun werk kunnen ervaren en verkennen op schaal 1:1. Er worden nieuwe XR-functies worden geïntroduceerd binnen Solidworks CAD 2019 en eDrawings 2019 in Service Packs van 2019.

Nieuw bestandstype

Extended Reality Exporter voor Solidworks CAD is een nieuw exporttype in Solidworks CAD 2019 Standard, Professional en Premium en is toegankelijk via de opdracht "Bestand> Opslaan als> Uitgebreide realiteit" in het menu Bestand. Het nieuwe bestandstype (.glTF en .glb) bevat uitgebreide functies van uw Solidworks-bestand, zoals:

  • Geometrie en scènehiërarchie
  • Optredens en texturen
  • Lichten en camera's
  • Exploded Views
  • Bewegingsstudie-animaties
  • Weergavestatistieken en configuraties
  • Metagegevens zoals eigenschappen, opmerkingen, algemene en ontwerptabellen

Het resulterende bestand kan dan direct worden gebruikt in verschillende open AR- en VR-tools, webviewers en geselecteerde Solidworks-partnertoepassingen. Ook kan een ontwerp van Solidworks-ontwerpen rechtstreeks worden bekeken en gebruikt in Microsoft PowerPoint en andere producten die glTF 2.0 ondersteunen of animaties kunnen afspelen Solidworks CAD.

Beschikbaarheid

Gebruikers moeten wel een actief Solidworks-abonnement hebben om toegang te krijgen tot de downloadkoppeling en de XR-exporter werkt alleen met Solidworks 2019 en nieuwer en wordt alleen ondersteund op Windows 10.

Bron: Solidworks

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.