Redactie Dinsdag 29 januari 2019

NL/SfB en STABU verbonden gericht op waarde in BIM

Het beheer van de NL/SfB is in opdracht van het BIM Loket ondergebracht bij STABU. Inmiddels is er ook een geactualiseerde versie gepubliceerd. Een eenduidige definitie van NL/SfB is volgens STABU ‘cruciaal’ voor het succesvol uitwisselen van informatie in een BIM-omgeving.

De oplevering van de NL/SfB ontsluiting van STABU-specificaties is gepland in de eerste helft van 2019. Het is de ambitie van STABU om samen met instituten als Ketenstandaard, BIM Loket, ISSO, KOMO en BRIS het verschil te maken in het belang van de eindgebruikers. In een vertrouwde rol met nieuwe waarde.

Misvatting

Het is volgens STABU een misvatting om te denken dat NL/SfB een vervanging is voor de besteksystematiek van STABU. “De NL/SfB is een manier van kijken naar data of wel het benaderen van content”, aldus de website van STABU. Diens besteksystematiek is naar eigen zeggen echter vooral specifieke content voor het maken van complete bestekken. “Deze kan op verschillende manieren worden ontsloten. Voor bestekschrijvers is de STABU-2 classificatie een vertrouwde wijze van ontsluiten die breed wordt toegepast en is met name gericht op werksoorten. Daarnaast kan de STABU-content worden ontsloten via bouw- en installatiedelen, meer gericht op objecten.”

Bron: STABU

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.