Redactie Woensdag 30 januari 2019

BouwBeurs met ruim 640 exposanten uitverkocht

Met ruim 640 exposanten is BouwBeurs 2019 uitverkocht, meldt De Jaarbeurs. Opvallend is volgens de organisatie de toestroom van ICT-gerelateerde bedrijven. “ICT is een belangrijke aanjager van de bouw”, aldus een persbericht.

De bouwsector verandert snel en dat is volgens de organisatie van de BouwBeurs ook te zien op het jaarlijkse evenement. “Bouwen is ondertussen echt wel meer dan het stapelen van stenen. We zien dat duidelijk in de toename van met name ICT- en installatiebedrijven op de beursvloer”, stelt brand manager Marian Verheij van De Jaarbeurs (foto onder). “Bits en bytes zijn een belangrijk fundament onder de bouw. Zo was de sector Bouw & ICT deze editie als eerste uitverkocht. Dat is niet eerder vertoond en het laat duidelijk zien dat ontwikkelingen als BIM, VR en AR, 3D-printing en industrialisering niet meer zijn weg te denken.”

Event Building Industrialization & Digitization

De Jaarbeurs organiseert daarom op 3 en 4 december 2019 het event Building Industrialization & Digitization (BID) dat op het snijvlak staat van digitalisering en industrialisering in de bouw en installatie.

Krachten bundelen

Thema van deze editie van BouwBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is ‘Tijd om de krachten te bundelen’. Verheij: “Zowel op de bouwplaats als op de beursvloer zie je een groeiende behoefte om meer samen op te trekken. Zowel tussen bedrijven onderling als tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het besef dat de enorme nieuwbouw- en renovatieopgave alleen te behapstukken is als de hele keten gezamenlijk de schouders eronder zet, is goed te zien op themapleinen zoals het Glasplein, het Tegelplein en het Hang- en Sluitwerkpaviljoen en het Houtpaviljoen.”

Projecten Expo

Om te benadrukken dat verschillende partijen in de bouw niet zonder elkaar kunnen is er voor het eerst een speciale Projecten Expo tijdens BouwBeurs. Drie bijzondere projecten die momenteel in uitvoering zijn worden er tot in detail uitgeplozen. Met de projectpartners van deze projecten is een expositie ingericht met mock-ups, maquettes, producten, materialensamples, video's en heel veel beeldmateriaal in de vorm van (detail-)tekeningen en schema's. Als renovatieproject is gekozen voor 2ndskin Vlaardingen, een project van BIKbouw, Climate-KIC, TU Delft, Kingspan, Sto Isoned, Itho Daalderop en KAW Architecten. Het nieuwbouwproject is The George aan de Zuidas in Amsterdam, een ontwerp van DOK Architecten en BAM Wonen. Het infraproject is Station Zoetermeer-Lansingerland, een ontwerp van Team V en Arcadis: Concrete Valley zal laten zien hoe de opengewerkte betonpanelen zijn bedacht en gemaakt.

Research and Development

Ook heeft de Bouwbeurs een speciaal R&D-programma met de focus op innovatie. Het inhoudelijke programma van BouwBeurs R&D is tot stand gekomen in samenwerking met architecten en bouwkundig ingenieurs. Elke dag realiseert een andere ambassadeur samen met de themasponsor een levendig programma. In de ochtend zijn er lezingen van visionairs, trendsetters en rekenmeesters. In de vroege middag komen projecten en ervaringsdeskundigen aan het woord. Aan het eind van iedere beursdag is er een themapitch en een netwerkborrel.

De BouwBeurs 2019 vindt komende week van 4 tot en met 8 februari plaats in De Jaarbeurs in Utrecht.

Bron: De Jaarbeurs

 


 


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.