Redactie Vrijdag 1 februari 2019

Velux start divisie voor utiliteitsmarkt

De Velux Groep gaat de komende jaren bouwen aan een nieuwe commerciële divisie. Dit naar aanleiding van de recente overnames van Wasco en Vitral en de ontwikkeling van Velux modulaire lichtstraten. Velux wil de divisie laten uitgroeien om de utiliteitsmarkt beter te bedienen.

Velux is een van de marktleiders op de markt voor dakramen voor woningbouw en betrad in 2012 ook de commerciële (niet-particuliere) markt met de introductie van de Velux modulaire lichtstraten. De ambitie was om daglicht en frisse lucht ook naar commerciële gebouwen te brengen.

Henrik Øvlisen, vice-president van Velux modulaire lichtstraten, gaat binnen Velux Commercial leiding geven aan de operationele afdeling voor architecturale beglazing. "Met de overname van onder andere de JET-Groep profiteren we van schaalvergroting en betreden we een volledig nieuw segment. De producten en verkoopprocessen in de utiliteitsmarkt verschillen aanzienlijk van die van de woningmarkt. Om aan de specifieke behoeften van de commerciële markt te voldoen, hebben we deze nieuwe divisie gecreëerd.”

Bron: Velux 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.