Redactie Vrijdag 8 februari 2019

SketchUp Pro 2019 beschikbaar, met aanbieding

SketchUp Pro 2019 is per direct beschikbaar via Construsoft, meldt het bedrijf. Tientallen miljoenen professionals gebruiken de software om 3D-modellen en gerenderde visualisaties te maken. Construsoft heeft de hele maand een Bouwbeurs-aanbieding.

De nieuwe versie kan 30 dagen worden geprobeerd. Bestaande gebruikers van SketchUp Pro kunnen kosteloos upgraden naar de nieuwste versie.

BIM

SketchUp biedt, naast het maken van 3D-modellen en gerenderde visualisaties, diverse functies voor gebruik met BIM. Zo is er een directe link met Tekla Structures en Trimble Connect en kunnen ontwerpen eenvoudig in VR of AR worden bekeken. In de nieuwe versie zijn diverse verbeteringen doorgevoerd die zorgen voor meer gebruiksgemak en snellere ontwerpen. Bovendien biedt SketchUp nu uitgebreidere mogelijkheden voor BIM.

Nu ook 1-jarig abonnement

SketchUp Pro is nu ook in een 1-jarig abonnement te krijgen. Gebruikers kunnen naast de gebruikelijke desktopversie ook de premium webversie gebruiken. Deze biedt ongelimiteerde opslag in de cloud en SketchUp Viewer apps voor mobiel, Augmented Reality en Virtual Reality.

Nieuw in SketchUp Pro 2019

Een aantal nieuwe features in SketchUp Pro 2019 is onder meer:

  • Welkomstscherm is vernieuwd met Files tab (direct toegang tot nieuwe, recente of herstelde projecten), Learn tab (toegang tot SketchUp's Learning Management, forum en YouTube kanaal) en de Licensing tab (toegang tot informatie over de licentie).
  • Toolbar: de knop 'My Account' rechtsboven in SketchUp Pro en LayOut voor toegang tot accountinformatie en om uit te loggen.
  • Lijnstijlen: stippellijnen toevoegen om bijvoorbeeld een eigendomsgrens of gedeelte om bij te bouwen aan te geven.
  • Import en export in 2018 DWG / DXF
  • Tape Measure tool: de lineaal (rolmaatje) geeft nu ook informatie over de lengte van geselecteerde lijnen, oppervlakten van vlakken en coördinaten van hulplijnen/-punten en intersecties door middel van een inferentielabel.

LayOut 2019

In LayOut 2019 is ook een aantal zaken vernieuwd, namelijk:

  • File Locking: als een bestand in twee LayOut instanties is geopend, wordt het bestand tijdelijk op 'Read Only' gezet om verkeerde opslag te voorkomen.
  • DWG-ondersteuning: eenheden zijn gemakkelijker aan te passen bij een DWG-import.
  • Stippellijnen: de stippellijnen vanuit SketchUp zijn ook in LayOut te modificeren.
  • SketchUp Export: de optie die is toegevoegd bij de DWG/DXF-export, zodat SketchUp de data beter interpreteert en groepen worden gezien als componenten en fills/patterns als vlakken.

Beursaanbieding

Construsoft heeft een beursaanbieding voor SketchUp 2019 en die geldt de hele maand februari. Neem hiervoor contact op met Construsoft.

Bron: Construsoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.