Redactie Dinsdag 5 maart 2019

FARO maakt nieuwe versie BuildIT Construction

FARO heeft een nieuwe versie van de software BuildIT Construction Software aangekondigd. De uitgebreide verificatiesoftware biedt bouwprofessionals één software-ecosysteem dat speciaal is ontworpen om QA/QC-workflows eenvoudig te automatiseren. Zo kunnen projecten worden versneld en kan afval worden geminimaliseerd.

Met het nieuwe pakket van BuildIT Construction 2019 voor tankanalyse beschikken eigenaren en inspecteurs nu over een uitgebreide oplossing om diverse classificaties van tankinspecties uit te voeren. BuildIT Construction biedt ingenieurs en facilitaire managers de mogelijkheid te controleren of tanks voldoen aan de ontwerpspecificaties bij de installatie of de revisie. Er zijn hulpmiddelen om de vervormingen van tanks te berekenen, zodat eigenaren en inspecteurs diverse horizontale en verticale tanks kunnen analyseren en op locatie de afwijkingen bepalen, het werkelijke volume berekenen en snel cruciale problemen detecteren. Doordat vervormingen in horizontale en verticale richting kunnen worden vastgesteld, is het mogelijk om vervorming van de wand en kanteling van de rigide vorm te analyseren om te controleren dat tanks niet verschuiven of dat deze niet vervormen buiten de toegestane waarden. Rasterinspectie biedt een dieper inzicht in deze vervormingen in een niet-omwikkeld puntenraster.

Voorbereiding laserprojectiegegevens

BuildIT Construction 2019 biedt meer flexibiliteit om de laserprojectiegegevens voor te bereiden. Voer statische en dynamische projecties uit met behulp van planningsfuncties om onderdelen in de werkplaats te assembleren of resultaten op locatie te analyseren. BuildIT Construction 2019 bevat hulpmiddelen voor metingen tijdens het productieproces die gebruikers de mogelijkheid geven om de aan- of afwezigheid van een object te bepalen met behulp van de imagingfunctionaliteit van TracerSI. Er zijn drie controlemethoden ontwikkeld: image-controle, puntcontrole en edge-controle. Deze methoden tonen achtereenvolgens de verschillen tussen een 2D-scan en een referentiescan, de afstand tussen een kenmerk (hoek of gat) en de positie ervan in het CAD-model en het percentage edges van het CAD-oppervlak die zijn gedetecteerd in de scan.

Verbeterde importmogelijkheden

Meerdere verbeteringen van FARO Focus Scan Import maken de voorbereiding van de initiële gegevens aanmerkelijke sneller. Bollen en checkerboards van het Traceable ConstructionTM-ecosysteem van FARO kunnen nu automatisch worden opgehaald tijdens of na het importeren, zodat de tijd voor de voorbereiding van de gegevens verder kan worden verkort. Dankzij de gestroomlijnde workflow van gegevens worden analyse en traceerbare validaties op locatie verder geoptimaliseerd.

Efficiëntieverbeteringen

BuildIT Construction 2019 biedt ook diverse verbeteringen van de workflow die leiden tot meer efficiëntie van het volledige QA/QC-proces. Klanten kunnen aangepaste rapporten maken met handige informatiebeheermogelijkheden om zo meer inzicht te krijgen in de essentiële informatie die het resultaat is van de analyse. Verdere verbeteringen zijn onder andere:

  • De grootte van de bestanden voor analyse en rapportage kan maximaal 70 procent worden gereduceerd.
  • Snellere weergave van omvangrijke puntenwolken door verbeterde weergaveberekeningen voor puntenwolken
  • De gegenereerde topografische gegevens kunnen nu met de juiste verticale positionering en met tekstlabels worden geëxporteerd naar DXF-indeling.
  • Extra betrouwbaarheid van de gegevens binnen rapporten maakt weergave van meer details mogelijk in snapshots van afbeeldingen
  • Verbeterde rapportagemogelijkheden door het gebruik van afbeeldingen als annotaties
  • Nieuwe manipulatoren maken interactie mogelijk met de objecten tijdens het handmatig uitlijnen
  • Gegevens verbergen met Clipping Box maakt het creëren van weergaven eenvoudiger

Bron: FARO

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.