Redactie Maandag 11 maart 2019

Bentley werkt ook met HoloLens 2 van Microsoft (video)

De HoloLens van Microsoft is populair. Na de aankondiging van Trimble verleden week over samenwerking de HoloLens, heeft Bentley Systems de applicatie Synchro XR geïntroduceerd die 4D digital twins in de bouw kan visualiseren met de nieuwe Microsoft HoloLens 2.

Gegevens en projectdata kunnen worden gevisualiseerd met de HoloLens 2 als die is verbonden met Bentley’s platform. De oplossing werkt met Microsoft Azure. Met de mixed reality-oplossing kunnen bouwmanagers, projectplanners, eigenaarsexploitanten en andere projectpartners inzicht krijgen in visualisatie van geplande werkzaamheden, bouwvoortgang, potentiële siterisico's en veiligheidseisen. Bovendien kunnen gebruikers samen met het model communiceren en 4D-objecten samen ervaren.

BAM

Koninklijke BAM Groep gebruikt momenteel Synchro en HoloLens 2 mixed reality-oplossing voor de bouwplaats voor een groot museumproject in de stad Rotterdam. Directeur digitale bouw Menno de Jonge van BAM: “De echte behoefte aan een digitale transformatie in onze industrie gaat over het vermijden van dubbel werk op de bouwplaats. Met deze technologie kunnen we het bouwschema gemakkelijk visualiseren, zien of we op schema zijn, mogelijke problemen of problemen signaleren, problemen bekijken en weer op het goede spoor komen."

Bron: Bentley Systems


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.