Redactie Dinsdag 12 maart 2019

Construsoft combineert 2D in 3D in Trimble Connect (video)

Trimble Connect biedt de mogelijkheid 2D-maatvoering te combineren met een 3D-model. Zo kan direct alle maatvoering worden bekeken in het 3D-model waardoor actuele, benodigde informatie in één opslag zichtbaar is via desktops, online, mobiel en via de Microsoft HoloLens.

Trimble Connect is het samenwerkingsplatform om vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering via de cloud samen te kunnen werken aan projecten. Met Trimble Connect kunnen circa 20 2D- en 3D-bestandsformaten worden gecombineerd. De bestanden staan in de cloud en dus is het delen ervan makkelijker en hebben alle projectbetrokkenen toegang tot actuele informatie. Informatie kan ook inzichtelijk worden gemaakt in een hybride model waarbij 2D-bestanden worden gecombineerd met 3D-modellen. Dit kan bijvoorbeeld als een tekening dient als onderlegger voor een 3D-model. Verder is ook mogelijk om 2D-informatie, bijvoorbeeld met DWG, direct in 3D in het model te plaatsen.

Hybride model

Om een hybride-model te creëren, wordt eerst het betreffende model in Tekla Structures met behulp van de Trimble Connector geëxporteerd naar Trimble Connect. Vervolgens wordt de 2D-maatvoering naar Trimble Connect overgebracht om deze met elkaar te combineren, zie video hieronder.

Bron: Construsoft

 


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.