Redactie Dinsdag 12 maart 2019

Construsoft combineert 2D in 3D in Trimble Connect (video)

Trimble Connect biedt de mogelijkheid 2D-maatvoering te combineren met een 3D-model. Zo kunnen gebruikers in één opslag alle maatvoering in het 3D-model bekijken via een PC, in een browser, op een mobiel apparaat of zelfs als hologram op de Microsoft HoloLens.

Trimble Connect is het samenwerkingsplatform om vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering via de cloud samen te kunnen werken aan projecten. Medewerkers kunnen zo vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering via de cloud samenwerken aan projecten. Het combineren van 2D-maatvoering met een 3D-model is een van de handige features van Trimble Connect.

Bestandsformaten combineren

Met Trimble Connect kunnen circa twintig 2D- en 3D-bestandsformaten worden gecombineerd. De bestanden staan in de cloud en dus is het delen ervan makkelijker en hebben alle projectbetrokkenen toegang tot actuele informatie. Informatie kan ook inzichtelijk worden gemaakt in een hybride model waarbij 2D-bestanden worden gecombineerd met 3D-modellen. Dit kan handig zijn als een tekening dient als onderlegger voor een 3D-model. Verder is ook mogelijk om 2D-informatie met, bijvoorbeeld DWG, direct in 3D in het model te plaatsen.

Hybride model

Om een hybride-model te creëren, wordt eerst het betreffende model in Tekla Structures met behulp van de Trimble Connector geëxporteerd naar Trimble Connect. Vervolgens wordt de 2D-maatvoering naar Trimble Connect overgebracht om deze met elkaar te combineren, zie video hieronder.

Bron: Construsoft

 


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.