Redactie Woensdag 13 maart 2019

Tensing lanceert 3D GeoViewer

Tensing Labs heeft een 3D GeoViewer gelanceerd die is ontwikkeld in samenwerking met architecten. Doel is om ontworpen gebouwen in 3D te kunnen weergeven op een kaart.

De 3G GeoViewer is een tool voor ontwerpers en architecten die hiermee hun managers, opdrachtgevers of investeerders kunnen ‘verrassen met een mooie visualisatie’, aldus Tensing. Wereldwijd hebben zich volgens het bedrijf inmiddels 50 gebruikers aangemeld om aan de slag te gaan met de 3D GeoViewer. Het is de ambitie van Tensing Labs om technieken slim te combineren tot slimme oplossingen.

Door de mogelijkheid een realistisch beeld van de geplande situatie te creëren, zie architecten snel waar verbeteringen mogelijk zijn. Dit geldt uiteraard ook voor andere belanghebbenden en betrokken in het project. Een ander voordeel is dat dit een positief effect kan hebben op de snelheid van vergunningsverlening.

Werking

Met de 3D GeoViewer kunnen architecten vanuit elk perspectief kijken naar een gebouw en beoordelen of het BIM-model in de omgeving past. Ruimtelijke ontwikkelingen hebben effect op de bestaande omgeving. Een ontwerp kan bijvoorbeeld zorgen voor schaduw in de openbare ruimte of in de tuinen van omwonenden. De tool kan schaduwanalyses uitvoeren voor elke dag van het jaar en op elke plek ter wereld. De Viewer gebruikt gegevens uit de BGT, BAG en het Kadaster en is hiermee volgens Tensing nauwkeuriger dan GIS-systemen waarin onder andere kadastrale grenzen ontbreken.

Gebruikers kunnen inloggen en in de zoekbalk de gewenste locatie te vinden. De 3D GeoViewer brengt hen dan direct naar die locatie. Ze kunnen met de interfaceknoppen dan bewerkingen uitvoeren, bookmarks toevoegen of een eigen 3D-model uploaden. De oplossing is in eerste instantie gratis.

Bron: Tensing Labs


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.