Redactie Donderdag 14 maart 2019

Tekla Structures 2019 per direct beschikbaar

Trimble heeft vandaag Tekla Structures 2019 uitgebracht. De release heeft verbeteringen voor intuïtiever gebruik tijdens het werken met maatvoering en annotaties op overzichtstekeningen. Ook zijn er doorontwikkelingen in de Document Manager, bij het modelleren van wapening, plaat- en zetwerk en in de uitwisselingsmogelijkheden met andere software. De opgefriste gebruikersinterface met nieuwe kleuraccenten springt in het oog en is nu meer in lijn is met andere Trimble BIM-software.

De nieuwe gebruikersinterface heeft een frisse uitstraling en wordt gekenmerkt door eenvoud en gebruiksgemak. Kleuren zijn aangepast voor meer duidelijkheid en knoppen zijn makkelijker vindbaar. Bovendien blijft het menu aanpasbaar en daardoor flexibel naar wens in te richten.

Specifieke verbeteringen

Uiteraard zijn er ook diverse specifieke verbeteringen doorgevoerd voor modelleurs in de staal-, beton- en houtbouw, alsook bij ingenieurs en aannemers. Zo zijn bewerkfuncties voor tekeningen uitgebreid en is een grote nieuwe ontwikkeling het intelligent klonen van handmatig toegevoegde maatvoering en annotaties op overzichtstekeningen. Hierdoor wordt de opmaak van bepaalde zichten, doorsneden of details automatisch toegepast op gelijksoortige situaties. Verder is de materialendatabase uitgebreid en is de boutsamenstellingendatabase aangepast, zodat de ISO-norm voor de elementen van de boutsamenstelling wordt gebruikt.

Uitwisselen met andere software

Naast de modernisering van de gebruikersomgeving is ook de look-and-feel beter afgestemd op die van andere Trimble-software, zoals Trimble Connect. Hiermee wordt het intuïtiever om diverse software en services van Trimble naast elkaar te gebruiken en worden informatiestromen tussen software beter gemanaged. Een goed voorbeeld hiervan is het startscherm, waar direct de Tekla Model Sharing-modellen overzichtelijk worden weergegeven.

IFC

Ook is de uitwisseling met andere software via IFC verbeterd en vanaf deze versie is het eveneens mogelijk om een .rvt-bestand te genereren voor directe uitwisseling met Autodesk Revit via een tool beschikbaar in Tekla Warehouse.

Beschikbaarheid

Tekla Structures 2019 is per direct beschikbaar voor huidige gebruikers via het Support Webportal.

Bron: Construsoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.