Redactie Donderdag 28 maart 2019

Opening BIM-lab Alfa College Groningen (video)

Het Alfa-college in Groningen heeft dinsdag het BIM-lab geopend. Met de komst van het lab speelt het ROC voor Noord- en Oost-Nederland naar eigen zeggen in op de grote vraag vanuit het bedrijfsleven naar studenten die de BIM-methodiek beheersen.

Het Christelijke ROC Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen en werkt daarbij veel samen met partners in de verschillende regio’s. Het Alfa-college moet volgens Kees Huising die als BIM-coordinator en docent Bouwkunde verbonden is aan de school in de toekomst 'de BIM hotspot van Nederland worden'. "We hebben een lokaal gemaakt waarin studenten in een professionele setting met elkaar kunnen samenwerken", aldus Huising. "Zonder BIM lopen dingen langs elkaar en kosten dingen veel geld. BIM zorgt ervoor dat bouwen een gestroomlijnd proces wordt. Voor de studenten is het heel tastbaar werken, want ze maken niet meer gewoon een tekening die los staat van het project. Nee, alles is aan elkaar gekoppeld."

Het BIM Lab is ontwikkeld samen met Cadac. "Het is belangrijk om het bedrijfsleven aan ons te binden want onderwijs kan heel veel ontwikkelen maar het bedrijfsleven gaat daar nog verder in", zegt Huising. Voorzitter Emme Groot van de Economic Board Groningen opende het lokaal met een Microsoft HoloLens.

Bron: Alfa College


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.