Donderdag 28 maart 2019

Bouwcampus benoemt Nynke Sijtsma tot directeur

De Bouwcampus heeft Nynke Sijtsma per 1 juni benoemd tot directeur. Ze volgt Laurens Schrijnen op, die 1,5 jaar interim-directeur is geweest. Dit meldt De Bouwcampus in een persbericht.

Met de benoeming richt het bestuur zich naar eigen zeggen op de onderwerpen: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduurzaming van gebouwen en de omgeving en de herinrichting van stedelijke ondergrond.

Ervaring

Sijtsma heeft ervaring in zowel de infra- als utiliteitsbouw door haar verschillende functies bij het Rijksvastgoedbedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij heeft de afgelopen jaren onder andere leidinggegeven aan de vormgeving van de energietransitie en de circulaire opgave vanuit de techniekkant en organisatieperspectief. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor een circulaire aanpak bij de bouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam. Haar ervaring en kwaliteiten maken haar volgens het bestuur de ideale kandidaat om de toekomst in te gaan met De Bouwcampus.

Samenwerking

Sijtsma kijkt uit naar haar nieuwe taken: “De focus op drie belangrijke onderwerpen in de bouwsector vraagt onder meer om proces- en technische innovatie, durf en daadkracht en betere vormen van samenwerken. De Bouwcampus kan daarin een belangrijke rol spelen”, vindt Sijstma. Dat proces aanjagen vind ik een heel mooie opgave. Een nieuwe balans tussen wat je haalt en wat je brengt bij De Bouwcampus lijkt mij daarin een belangrijke sleutel om impact en vaart te realiseren. De medewerkers van De Bouwcampus kunnen dat alleen bereiken in samenwerking met anderen. Draagvlak creëren en de belangen van verschillende partijen bij elkaar brengen, dat sluit helemaal aan bij waar De Bouwcampus voor staat.”

Bron: Bouwcampus

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.