Redactie Maandag 8 april 2019

CAD & Company toont versie AutoCAD 2020

CAD & Company toont 28 mei de release van AutoCAD 2020 tijdens het event Open Air 2019 in Fort Voordorp. Er zijn volgens het bedrijf diverse veranderingen in AutoCAD zelf en in het complete pakket met de toolsets.

AutoCAD is uitgebreid met een aantal toolsets uit verschillende pakketten zoals de collectie AEC en PD&M. Bij de aankoop van een nieuwe of verlenging van bestaande AutoCAD-licenties of -collectie krijgen klanten ook automatisch de beschikking over alle bijbehorende toolsets. Deze werken allemaal op het AutoCAD Platform. Klanten kunnen de toolsets zelf downloaden en toekennen via het Autodesk Manage Account.

In het algemeen is AutoCAD sneller geworden, zegt CAD & Company. Het opslaan van een DWG duurt gemiddeld nog maar 0,5 seconden in plaats van 1,5 seconden. Verder is de benodigde tijd voor het installeren gehalveerd sinds de komst van Solid State (SSD) harde schijven en de 2D- en 3D-prestaties zijn verbeterd en stabieler. Ook is de Autodesk App store uitgebreid.

Toolsets AutoCAD

De vernieuwingen zijn volgens CAD & Company niet allemaal meteen zichtbaar. Er is veel verbeterd aan het platform zelf waardoor AutoCAD veel stabieler is geworden en de bekende ‘Fatal Error’ minder vaak moet voorkomen.

Een overzicht van de verbeteringen:

  • Blocks palette; alle functies voor het plaatsen van een block zijn samengevoegd in een scherm samen met de instellingen zoals: insertion point, schaal, rotatie en explode. Een handige toevoeging is de optie Repeat placement waarmee blok meteen meerdere keren plaatsen.
  • Quick measure; deze functie is toegevoegd aan het ‘Measure Geometry’ panel om dynamisch afstanden tussen objecten te meten.
  • Opslaan in de cloud; tekening worden direct opgeslagen in de cloud opslag van Autodesk en is overal te benaderen met dezelfde mogelijkheden als de andere aanbieders.
  • Verbeterde DWG-compare; versies van tekeningen vergelijken en de verschillen snel zien is verbeterd. Ook kunnen objecten uit de oudere versie worden geïmporteerd naar de huidige tekening
  • Purge functie verbeterd; makkelijk meerdere objecten tegelijk verwijderen uit met selectievakje. Ook kunnen objecten die niet te verwijderen zijn worden gevonden en snel worden bepaald waar deze gebruikt worden.

Bron: CAD & Company

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.