Redactie Dinsdag 9 april 2019

Aanmelden BIMPraat over Issuemanagement kan nog

Aanmelden voor de BIMPraat van donderdag 11 april kan nog tot woensdagmiddag 17.00 uur. Het onderwerp is BIM en Issuemanagement dat tegenwoordig onmisbaar is voor bouwprocessen. De BIM-managers van Schiphol spreken donderdag over BIM op de luchthaven.

Deelnemers aan deze BIMPraat op 11 april discussiëren en leren over hoe je een effectief BIM-proces creëert met issuemanagement. Directeur BIM-solutions Ronald de Graan (foto) van KUBUS spreekt als expert over oplossingen waarmee projectteams slimmer samenwerken in BIM en hoe ze meer kunnen halen uit issuemanagement in het BIM-proces. Complexe spreadsheets en onnodige telefoontjes en e-mails zijn verleden tijd om over BIM-issues te beheren en hierover te communiceren. Deze eerste BIMPraat on Tour vindt plaats bij KUBUS in Eindhoven.

Schiphol als case

Tijdens de BIMPraat spreken ook BIM-adviseurs Arjan Toet en Bilal Kechou van Schiphol Group over de inzet van BIM bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten op de luchthaven. Schiphol werkt al enige tijd succesvol met BIM en zet BIMCollab in om issues met betrokkenen in projecten te communiceren. “We gebruiken BIM op Schiphol voor zowel processen tussen interne en externe partijen als tussen interne partijen onderling”, zegt Toet. “We maken hiervan gebruik in de ontwerpfase wanneer veel keuzes worden gemaakt, tijdens de overdracht van modellen als er veel vragen zijn en in uitvoeringsfase op het moment dat de praktijk toch net iets anders blijkt dan het model. Alle issues communiceren we met behulp van BCF en we managen deze middels BIMCollab.”

Tijdens de BIMPraat zullen Toet en Kechou de werkwijze van Schiphol aan de hand van een live demonstatie laten zien hoe BIM is opgezet binnen Schiphol en verder wordt uitgerold.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.