Maandag 6 mei 2019

Riwal biedt AR en BIM in app bij keuze hoogwerker

Riwal heeft AR toegevoegd aan diens My Riwal Rental app. Deze functie ondersteunt klanten in de selectie van de juiste hoogwerker voor de uit te voeren werkzaamheden. Riwal is een verhuur- en verkoopbedrijf van hoogwerkers en verreikers.

Met Augmented Reality in de My Riwal Rental app kunnen klanten zoeken naar een hoogwerker die ze willen huren en die vervolgens in augmented reality bekijken. Via de camera wordt door AR een 3D-model van een specifieke machine geprojecteerd in de omgeving op het scherm. Het is dan mogelijk deze specifieke machine verticaal en horizontaal door de werklocatie te bewegen en tevens de afmetingen voor transport en de volledige werkhoogte te bekijken afgezet tegen het gebouw. Bovendien is het met deze functie mogelijk om te bepalen of een specifieke hoogwerker door de ingang van de werklocatie past en of de werkhoogte voldoende is voor de uit te voeren werkzaamheden.

Eerst Apple, dan Android

De augmented reality functie wordt eerst gelanceerd in de iOS-versie van de My Riwal Rental app. De lancering van deze functie in de Android-versie zal snel volgen. De technologie van Riwal gebruikt BIM-bestanden die zijn geconverteerd naar AR-bestanden. De machines hebben zo de juiste afmetingen wanneer ze worden geprojecteerd in AR.

De lancering omvat de top 50 van meest verhuurde machinemodellen van Riwal met beschikbare BIM-bestanden. Uiteindelijk stekt de My Riwal Rental app elke machine met een BIM-bestand beschikbaar in AR.

Betere beslissingen

Country Manager Johan van Klinken van Riwal Benelux wil bedrijven continu de beste klantervaring bieden. “Op alle mogelijke manieren”, zegt Van Klinken. “Klanten kunnen met deze functie betere beslissingen nemen als het aankomt op het kiezen van de juiste hoogwerker die het beste bij hun behoeften aansluit.”

Bron: Riwal

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.