Redactie Donderdag 16 mei 2019

Graphisoft kondigt Archicad 23 aan, leverbaar via KUBUS

Graphisoft heeft Archicad 23 aangekondigd, melden Graphisoft en KUBUS. In de nieuwste versie van de BIM-software voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven zitten belangrijkste verbeteringen in de workflow, het uitwisselen met bouwpartners en het detailniveau van BIM-modellen.

Archicad 23 is in september beschikbaar op de Nederlandse en Vlaamse markt. Een belangrijke verandering is dat dagelijkse taken zoals het opstarten van de software en het schakelen tussen projecten en weergaven, volgens Peter Temesvari, directeur productmanagement bij Graphisoft, flink zijn versneld. “We hebben de architect centraal geplaatst en nu reageert de software op de manier waarop architecten denken en werken. De verhoogde reactiesnelheid van Archicad 23 is echt opmerkelijk.”

Details in balken en kolommen

Archicad 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D-documentatie is er een betere weergave en zijn er meer mogelijkheden.

Openingen en sparingen

Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreidere mogelijkheden om openingen in een model te modelleren. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van en werken aan openingen en sparingen.

Workflow

Het opstarten van projecten gaat volgens KUBUS sneller in Archicad 23. In een overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden.

Interoperabiliteit

IFC4 wordt in Archicad 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd.

Bron: Graphisoft

Bron: KUBUS

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.