Redactie Woensdag 15 mei 2019

Gareth Burton nieuwe CEO van think project! 

think project! heeft Gareth Burton benoemd tot CEO. HIj wordt verantwoordelijk voor de strategische leiding van de grootste leverancier van SaaS-bouwsoftware (Software-as-a-Service) in Europa.

Burton is voormalig CIO van de Britse aannemer Laing O'Rourke en sinds januari 2018 is hij non-executive director van think project! en lid van de raad van bestuur. think project! is leverancier van Common Data Environment (CDE) voor bouw- en engineeringprojecten. 

Ervaring

Burton heeft grote kennis van de technologie- en procesautomatiseringsvereisten van bouw- en softwarebedrijven door zijn ervaring bij een aantal technologiebedrijven, waaronder Motorola en BT. Bovendien heeft de nieuwe CEO IT-functies op directieniveau bekleed in de sectoren olie en gas, mijnbouw en bouw als CIO van Finastra en Laing O'Rourke, een van de grootste bouwbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Burton zal nauw samenwerken met het managementteam en de raad van bestuur van think project! om het bedrijf verder te laten groeien. 

Burton: “Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen zestien maanden in de raad van bestuur van think project! met Tom samen te werken en wil hem en de hele organisatie graag bedanken voor het vertrouwen. Dit is een evolutionaire stap in de ontwikkeling van think project!. Ik zie ernaar uit de ambitieuze groeistrategie uit te voeren met als doel onze visie te realiseren om de wereldleider te zijn op het gebied van slimme bouwoplossingen." 

Strategischere rol

Thomas Bachmaier was in 2000 betrokken bij de oprichting van think project! en was vanaf het begin CEO. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan driehonderd medewerkers. Bachmaier blijft aandeelhouder en actief betrokken bij think project! als non-executive director en lid van de raad van bestuur.  

Bachmaier: “Met TA Associates dat eind 2016 een strategisch aandeel nam in think project! hebben we het managementteam versterkt om de snelgroeiende binnenlandse en internationale business te ondersteunen. Vanwege die behaalde kracht, heb ik besloten om een strategischere rol aan te nemen binnen het bedrijf. Gareth is de juiste persoon om mij op te volgen als CEO en door te gaan met de geografische uitbreiding van think project! in Europa en daarbuiten, en om onze sterke omzetgroei voort te zetten en ons productportfolio verder uit te breiden.” 

Als non-executive director en lid van de raad van bestuur, zal Bachmaier een bijdrage blijven leveren aan de bedrijfsstrategie, relaties met grote klanten beheren en nauw samenwerken met het managementteam. 

Krachtig gestart

Met een omzetgroei van dertig procent in het eerste kwartaal is think project! 2019 krachtig gestart. Ook nam het bedrijf in maart 2019 ceapoint over om zijn Building Information Modeling-aanbod (BIM) uit te breiden. Daarnaast sleepte think project! grote nieuwe klanten binnen, waaronder de stad München, de Berlijnse luchthaven, NEPI Rockcastle in Polen, SPIE in Frankrijk en Van Oord Windparken in Nederland.

Bron: think project!

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.