Redactie Donderdag 23 mei 2019

Vakjury kiest toptalenten voor Next Step Program 2019

De vakjury van het Next Step Program voor jong architectuurtalent heeft negen toptalenten gekozen om de Next Step Ahead Group te kiezen. Meer dan 40 inzenders hadden zich opgegeven voor deze 3e editie van het programma dat is ontwikkeld door BNA en Synchroon.

De geselecteerde jonge bureaus mogen de verdere stappen van het Next Step Program doorlopen en dingen zo mee naar de Next Step Award van 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon. De winnaar wordt 14 november 2019 bekendgemaakt.

Meerwaarde  

De jury van het Next Step Program was verheugd over de kwaliteit en diversiteit van de inzendingen. De jury koos voor een Next Step Ahead Group van negen genomineerden die voortkwam uit de voelbare meerwaarde van de ontwerpen voor gebruikers en bewoners. De shortlist bestaat uit Chris Collaris Architects, Woonpioniers, BETA office for architecture and the city, GG-Loop, Overtreders W, Atelier van Berlo, Urban Echoes, Julius Taminiau Architects en studio Nuy van Noort.

Mooie mix

“De inzendingen van deze bureaus zijn een mooie mix van die de volle breedte van de discipline reflecteert en waarbij het ontwerpplezier ervan afspat terwijl ze ook allen een duidelijk maatschappelijk bewustzijn hebben", aldus de juryvoorzitter Do Janne Vermeulen (foto rechts) van Team V Architectuur. "De genomineerden steken dan ook echt boven de andere inzendingen uit. Het is heel spannend wat deze bureaus als next step zullen gaan doen." 

Creativiteit en ondernemerschap

De genomineerde Next Steppers blinken bovendien uit in ‘creativiteit en ondernemerschap’, stelt de jury. “Ze zijn gericht op het creëren van meerwaarde voor leef- en werkomgevingen. Dat doen ze bijvoorbeeld door een plek te creëren voor co-working en uitwisseling, met een zeer beperkt budget een sociaal zorgcomplex te realiseren, een duurzaam concept voor tiny houses te ontwikkelen, te werken vanuit biophilic design of door te bouwen met 100 procent geleende materialen.”

Het publiek kan kennismaken met de gekozen bureaus op de Dag van de Jonge Ontwerper op 21 juni 2019 op het Amsterdamse Marineterrein.

 


Afbeelding: Innovation Powerhouse van Atelier van Berlo

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.