Redactie Donderdag 23 mei 2019

Cadac start per direct traject BIM Modelleurs+

Cadac Groep is gestart met het programma BIM Modelleurs+ om, naast de externe werving, ook de interne doorstroom binnen Cadac te bevorderen. Doel van het initiatief is om tekenaars, werkvoorbereiders of projectleiders zo breed mogelijk op te leiden naar een functie als allround, multidisciplinair BIM-modelleur.

Cadac zoekt honderd nieuwe medewerkers en heeft hiertoe in 2018 een ambitieus groeiscenario opgesteld om in 2025 de top te bereiken. De ludieke wervingscampagne Enable yourself helpt in de zoektocht naar mensen die willen innoveren en pionieren. Cadac wil bij monde van CEO Jan Baggen scholing en coaching aanbieden voor de ‘newcomers’ in de organisatie. “Dat is vanzelfsprekend”, zegt Baggen. “Wat dit traject bijzonder maakt is dat wij investeren in opleiding onder werktijd, over een lange periode.”

Traject van 15 maanden

Deze BIM-modelleurs doorlopen een traject van 15 maanden, waarbij ze tijdens werktijd continu gemiddeld een halve dag per week worden opgeleid. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate ze verder in het traject zitten. De deelnemers maken kennis met zowel het bouwkundig Revit model als WTB of E, clashing in BIM modellen, scripting, samenwerken en BIM beheer. Er zijn regelmatig evaluatiemomenten. Doordat ze de opgedane kennis -over een lange periode- direct in de praktijk kunnen brengen, zal het ervaringsniveau snel stijgen naar een bovengemiddeld niveau en worden zij een BIM-modelleur+.

Bron: Cadac Groep

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.