Dinsdag 4 juni 2019

BIMPraat On Tour op 4 juli: BIM op de bouwplaats

Het gebruik van BIM op bouwplaatsen is het logische en belangrijke vervolg op ontwerpen met BIM in eerdere fases van een gebouw. Deze uitvoeringsfase is weliswaar een korte fase in de levenscyclus van een bouwwerk, maar heeft een grote impact. Tijdens de BIMPraat van 4 juli werpen de sprekers met echte praktijkverhalen een blik op de implementatie van BIM op de bouwplaats.

De BIMPraat van 4 juli behandelt de waarde van BIM op de bouwplaats. Het is weer een BIMPraat on Tour en dit vindt dit keer plaats in het hoofdkantoor van Construsoft in Zevenaar. Het Nationaal BIM Platform staat als organisator uiteraard garant voor de inhoudelijke kwaliteit en onafhankelijkheid van deze BIMPraat. Aanmelden kan uiteraard via de website.

BIM voor de bouwer

De kwaliteit in de bouwfase van een project is van groot belang voor de eigenaar van het bouwwerk omdat het veel invloed heeft op de beheerfase. Maar ook voor bouwers is het een belangrijke fase, omdat de producten op dit moment worden omgezet naar geld. Risico’s vertalen zich naar faalkosten waarvan iedereen weet dat ze er zijn, maar niemand ze in projectkosten kan uitdrukken. Hulpmiddelen die met de komst van nieuwe technologieën zijn ontstaan en die tijdens de uitvoering van een bouwproject kunnen worden gebruikt, zijn onmiskenbaar verbonden met BIM op de bouwplaats.

Case Janssen de Jong Bouw

De BIMPraat van 4 juli zit vol met echte praktijkverhalen waarbij de sprekers een blik werpen op de waarde van BIM bij de implementatie van een deel van een roadmap. Mathijs Natrop van Solidu bouw en advies laat zien hoe een implementatie van BIM op de bouwplaats in de praktijk uitgevoerd wordt bij Janssen de Jong Bouw. Aan de hand van deze praktijkcase krijgen deelnemers aan deze BIMPraat inzicht in de stappen van het traject die leiden naar een volwassen gebruik van BIM.

VolkerWessels

Naast het gebruik en de toepassing is de techniek onmisbaar in het gebruik van BIM op de bouwplaats. Het gebruik van open standaarden zorgt ervoor dat een groot aantal verschillende applicaties kunnen worden ingezet. Eelco van Es van Construsoft toont diverse procesoplossingen voor Virtual Design & Construction, zoals deze ook integraal bij VolkerWessels zijn geïmplementeerd. Procesoptimalisatie en efficiëntere samenwerking zijn het gevolg, met het reduceren van faalkostenreductie in een moderne bouwomgeving als belangrijkste neveneffect.

Sprekers

Mathijs Natrop (foto rechts) is eigenaar van Solidu bouw en advies en zet zich in voor innovatie in de bouw met een scherpe blik op het bouwproces en helpt bedrijven met de implementatie van BIM. Natrop is bestuurder van buildingSMART Benelux, onderdeel van BIM-supporters en trainer bij Anno1809. Daarnaast heeft hij een rol in de expertcommissie en klankbordgroep van de BIM basis ILS.

Eelco van Es is accountmanager bij Construsoft en in deze rol adviseert hij aannemers over BIM met behulp van Trimble-software, Trimble Connect en Vico Office. Met zijn bouwkundige achtergrond en werkervaring is hij een goede gesprekspartner voor aannemers in de transitie naar digitale werkprocessen binnen hun bedrijf.

Informatie en aanmeldenBIMPraat On Tour: BIM op de bouwplaats

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.