Redactie Woensdag 12 juni 2019

Funda gaat huis van 'data & dromen' bouwen

Funda gaat het huis bouwen dat in 2017 is ontworpen op basis van een analyse van de data van woningzoekers. Er is nog geen locatie voor het huis dus kunnen gemeenten tot 5 augustus hun interesse kenbaar maken. In september maakt Funda bekend waar het huis komt te staan.

Rijtjeshuis

De ontwerpers van het Funda-huis zijn de architecten Jeroen Atteveld van Heren 5 Architecten en Dingeman Deijs van Dingeman Deijs Architects. Het Funda-huis is ontworpen als rijtjeshuis en komt in een nieuwbouwproject met rijtjeshuizen te staan. De rest van het project zal worden ontworpen op basis van lokale vraag. Hiervoor wordt data gecombineerd en geanalyseerd die de verschillende partners hebben ingebracht. Funda werkt samen met bouwer Van Wijnen en Nieuw Wonen Nederland.

Werken met data

Met de bouw van het huis in een lokaal nieuwbouwproject wil Funda onder meer komen tot een ‘methodiek voor vraaggestuurd ontwikkelen’, legt CEO Quintin Schevernels van Funda uit. “Werken met data biedt de hele keten enorme kansen. Toen we in januari 2017 het ontwerp van ons ‘huis van data & dromen’ onthulden, waren de reacties overweldigend – zowel van de consument als de vastgoedmarkt”, aldus Schevernels.

Afbeeldingen

     

Bron: Funda

Bron: architectuur.nl

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.