Redactie Dinsdag 25 juni 2019

Druchtman en Data Matters werken samen aan beheer bouwdata

Druchtman & Partners en Data Matters bundelen de krachten van software Newforma met die van de online datakluis Strongroom. Zo kunnen bedrijven in de bouwsector hun steeds grotere hoeveelheden data beter beheren, toegankelijk houden en duurzaam bewaren.

Het verplaatsen van archiefdata vanuit een projectomgeving naar een cloudoplossing zorgt ervoor dat de werkomgeving in Newforma ‘licht’ en overzichtelijk blijft. In het Strongroom online archief worden de te bewaren dossiers en metadata opgeslagen.

In de metadata kan van ieder archiefstuk de wettelijke bewaar- en vernietigingstermijn worden vastgelegd. Ook blijft de authenticiteit van het dossier gewaarborgd. Dit is van belang bij mogelijke juridische onenigheid, of bij het terughalen en doorzoeken van oude dossiers.

Gearchiveerde dossiers zijn rechtstreeks toegankelijk via het dashboard in Newforma. Voor wie nog niet met Newforma werkt, is Strongroom beschikbaar voor beheer en raadpleging. Het is dan een kwestie van inloggen via een beveiligde webomgeving. Uiteraard alleen voor wie daarvoor de juiste autorisatie heeft.

Extra dienstverlening

Als extra dienstverlening bieden Druchtman & Partners en Data Matters de optie om data uit verouderde applicaties te migreren en toegankelijk te maken in Strongroom. Ook massaconversie van bestanden naar bijvoorbeeld PDF/A behoort tot de mogelijkheden. Ruim 600 bron- en doelformaten worden daarbij ondersteund.

Bron: Druchtman & Partners

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.