Redactie Woensdag 26 juni 2019

buildingSMART certificeert Graphisoft voor IFC4

buildingSMART International heeft aangekondigd dat Graphisoft is goedgekeurd voor IFC4 Reference View 1.2 Export Certification. Deze certificering is volgens de softwareleverancier een mijlpaal voor de langverwachte IFC4-versie. “Het versterkt de groeiende behoefte aan open en interoperabele oplossingen en standaarden”, aldus een persbericht van buildingSMART.

buildingSMART verwacht dat meer softwareleveranciers binnenkort zullen worden gecertificeerd. De nieuwe IFC4-certificering betekent dat Archicad van Graphisoft officieel voldoet aan de exportcriteria voor de certificeringvereisten van buildingSMART. Deze standaard geeft gebruikers een openbaar gedefinieerde en geaccepteerde norm als basis voor contracten.

Graphisoft is volgens CEO Huw Roberts van Graphisoft ‘vastbesloten’ om effectieve samenwerking in de bouwsector te ondersteunen door middel van open BIM. “We zijn dan ook verheugd om Archicad-klanten hoogwaardige en snelle prestaties te bieden bij het gebruik van IFC4. Het is een essentiële factor voor die samenwerking", aldus Huw. "IFC4 biedt een waardevolle manier om samen te werken in BIM dat niet is geblokkeerd door een bepaalde softwareleverancier en stelt AECO-professionals daarom in staat succesvol samen te werken binnen projectteams met behulp van een breed scala aan hulpmiddelen die het best aansluiten bij hun behoeften.”

Bron: buildingSMART

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.