Redactie Donderdag 27 juni 2019

Siemens breidt Solid Edge uit met AR

Siemens Digital Industries Software heeft de volgende versie van Solid Edge aangekondigd en daarin zitten ook verbeteringen die de productontwikkeling en productieprocessen van productiebedrijven kunnen versnellen. De software bevat ondermeer augmented reality (AR), validatietools, Model Based Definition en 2D Nesting.

Solid Edge 2020 is er volgens Siemsens op gericht om samenwerking te verbeteren en het proces van ontwerp naarproductieproces volledig te digitaliseren. Hiervoor zijn onder andere nieuwe mogelijkheden van AR ingebouwd waarmee bedrijven hun ontwerpen op nieuwe manieren visualiseren. Dit verbetert volgens Siemens ook de samenwerking tussen leveranciers en klanten.

Validatietools

Siemens heeft ook nieuwe validatietools voor bewegings- en vibratiesimulatie geïntegreerd in Solid Edge. Zo hebben klanten minder vaak prototypes nodig. En met Model Based Definition kunnen klanten onderdelen, assemblages en productie-instructies volledig digitaliseren vanuit een 3D-model. Verder heeft Solid Edge nog 2D Nesting om snijpatronen te optimaliseren, verspilling en kosten te verminderen en productieprocessen te versnellen. Solid Edge 2020 levert ook honderden CAD-verbeteringen, zoals nieuwe plaatmetaalopties, snellere grote assemblage en nieuwe datamigratietools.

Bron: Siemens

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.