Maandag 1 juli 2019

Ultimaker verhuist hoofdkantoor in Utrecht

Ultimaker verhuist van Geldermalsen naar Creative Valley in Utrecht en onthult tegelijkertijd een nieuw corporate branding. Ultimaker is gespecialiseerd in desktop 3D-printen en groei naar eigen zeggen snel door de versnelde adoptie van professioneel 3D-printing.

Ultimaker is opgericht in 2011, heeft nu ongeveer 400 mensen in dienst en wereldwijd zijn er momenteel zo’n 125.000 van diens 3D-printers in gebruik. In 2017 was dit nog ongeveer 67.000 stuks. De open software Ultimaker Cura heeft 500.000 unieke gebruikers per maand, een stijging van 100 procent in een jaar, en verwerkt 1,4 miljoen printopdrachten per week, een stijging van 200 procent. Volgens The Wohlers Report stijgt de totale markt voor additive manufacturing naar verwachting van 7 miljard dollar in 2018 naar 35,6 miljard dollar in 2024.

Creative Valley

Het nieuwe hoofdkantoor is gevestigd in Creative Valley op het Centraal Station in Utrecht. Daarnaast heeft Ultimaker een productiefaciliteit in Zaltbommel en extra kantoorruimtes in Geldermalsen. CEO Jos Burger: "De strategische partnerships die we de afgelopen jaren zijn aangegaan, stimuleren de adoptie van 3D-printen binnen de zakelijke markt. We hebben dit gloednieuwe gebouw allereerst als hoofdkantoor gekozen omdat het goed bereikbaar is voor onze medewerkers. Daarnaast zal het onze voortdurende groei ondersteunen door nieuw talent aan te trekken dat andere professionals gaat helpen om te innoveren met 3D-printen.”

Corporate branding

Het bedrijf onthult ook een vernieuwde corporate branding. "Ultimaker is in een korte tijd geëvolueerd naar een sterk en betrouwbaar merk voor professioneel gebruik”, aldus Burger. “Het nieuwe logo en de visualisaties versterken Ultimaker als B2B-merk.”

Bron: Ultimaker

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.