Woensdag 3 juli 2019

Leer over inzet BIM op Schiphol tijdens BIMPraat op 26 september

De BIMPraat on Tour van 26 september vindt plaats op Schiphol wat dus wel erg speciaal is. Het onderwerp is ‘BIM en Issuemanagement en tijdens deze BIMPraat sessie leert u aan de hand van de ervaringen van BIM-adviseur Arjan Toet bij Schiphol Group hoe u een effectief BIM-proces creëert met Issuemanagement.

Schiphol en BIM

Schiphol werkt al enige tijd succesvol met BIM en tijdens deze BIMPraat zal adviseur Arjan Toet (foto rechts) vertellen over de inzet ervan bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten op de luchthaven. “We gebruiken BIM in de ontwerpfase wanneer veel keuzes worden gemaakt”, aldus Toet van Schiphol. “Maar ook tijdens de overdracht van modellen als er veel vragen zijn en in uitvoeringsfase als de praktijk toch net iets anders blijkt dan het model. Alle issues communiceren we met behulp van BCF en we managen deze middels BIM en BIMCollab.”

Live demonstratie BIM

Tijdens de BIMPraat laat Arjan Toet de werkwijze van Schiphol aan de hand van een live demonstatie zien hoe BIM is opgezet en verder wordt uitgerold binnen de luchthaven.

BIMCollab

BIMCollab is een oplossing van KUBUS om issues met betrokkenen in projecten te communiceren. Daarom is directeur Ronald de Graan van KUBUS ook aanwezig en geeft hij zijn visie op bedrijven die in BIM werken. “Als je met BIM gaat werken, vind je steeds meer fouten in aangeleverde modellen”, zegt De Graan. “Hoe zorg je er dan voor dat deze fouten worden opgelost voordat de uitvoering start? Dat is de cruciale vraag.”

Kortom; tijdens deze BIMPraat in een van de hoofdgebouwen van Schiphol leert u op 26 september wat Issuemanagement in combinatie met BIM kan opleveren voor elke organisatie.

Info en aanmelden

Aanmelden voor deze BIMPraat kan uiteraard via de website van Het Nationaal BIM Platform.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.