Dinsdag 9 juli 2019

Riwal maakt BIM-bibliotheek van hoogwerkers

Riwal heeft een online bibliotheek ontwikkeld met BIM-families van haar producten. Ook gaat het bedrijf klanten ondersteunen met advisering over welke hoogwerkers het best geschikt zijn voor het werk op hoogte. Riwal is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van hoogwerkers en verreikers.

Riwal heeft BIM-bestanden van hoogwerker modellen uit haar vloot. Iedere hoogwerker is gratis online te vinden via bimobject.com of op de eigen website. De bestanden zijn ook toegankelijk via het My Riwal klantenportaal. De 3D-hoogwerker modellen zijn afkomstig van fabrikanten zoals JLG, Genie, Skyjack en Nifty Lift. Het streven is om uiteindelijk alle machines uit de vloot van Riwal, waarvan de BIM-bestanden beschikbaar zijn, online beschikbaar te stellen.

Realistisch plannen

Deze modellen met relevante data zijn bruikbaar in BIM-projecten waarmee de bouwplaats virtueel kan worden gecreëerd. Hierdoor kunnen aannemers realistische plannen maken en anticiperen waar welke machines nodig zijn. Het inzicht in de planning en de daaruit voortkomende werkzaamheden voorziet alle partijen van de benodigde informatie voor werken op hoogte. De terugkoppeling van deze informatie in BIM versterkt de co-creatie en daarmee de samenwerking tussen alle partijen in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw.

BIM-advies

Daarnaast heeft Riwal een BIM-advies afdeling opgericht die beschikt over deskundige consultants, die klanten kunnen adviseren welke hoogwerkers het meest geschikt zijn voor werk op hoogte en vervolgens de BIM-families rechtstreeks aan de virtuele bouwplaats kunnen toevoegen. In dit co-creatie proces wordt met klanten al tijdens de ontwikkelingsfase gekeken naar kosten, machinekeuze en de benodigde ruimte.

Bron: Riwal

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.