Dinsdag 9 juli 2019

Leica Geosystems stroomlijnt bouwdocumenten Autodesk

Leica Geosystems en Autodesk bundelen hun krachten zodat bouwprofessionals voortaan gestroomlijnde workflows kunnen implementeren op basis van betrouwbare, uiterst nauwkeurige data en werkbare 3D-modellen, melden beide bedrijven in een persbericht.

Met de toenemende complexiteit van bouwprojecten en de enorme hoeveelheden informatie die gegenereerd wordt, is samenwerking en data-uitwisseling tussen informatiesystemen en standaarden een voorwaarde voor succes, stelt Leica in het persbericht. Daarom werkt het bedrijf nu samen met Autodesk.

Efficiency-voordeel

Het stroomlijnen van de workflows in de bouwsector helpt bij het optimaliseren van de efficiëntie en het vergroten van de transparantie in het veld en op kantoor. Door Autodesk BIM 360 te combineren met de Leica Captivate- en iCON-software, creëren gebruikers die naadloze workflows. De samenwerking maakt de volgende datastromen mogelijk:

  • een verbinding met Autodesk BIM 360 voor gebruikers van Captivate en iCON
  • gegevensuitwisseling via cloud-gebaseerde diensten tussen kantoor en veld
  • eenvoudige informatiestroom van het maken van punten in het ontwerp tot het uitzetten op locatie en validatie op kantoor
  • DWG-ondersteuning voor Captivate en iCON

BAM Ierland

BAM Ierland is een klant die profiteert van deze samenwerking. “Wij geloven dat deze nieuwe integratie ons in het veld tijd zal besparen”, zegt Simon Tritschler, technical deployment specialist bij BAM Ierland. “Onze teams krijgen ter plekke gemakkelijker toegang tot de meest actuele informatie, maar ook in onze workflows zal de integratie ons kostbare tijdsbesparingen opleveren. De directe informatieoverdracht tussen de apparatuur en de BIM 360-omgeving is een nieuwe stap naar efficiëntere workflows.”

Gecombineerde expertise

Beide bedrijven werken als samen sinds 2015 en de huidige uitbreiding van de samenwerking helpt volgens hen bij het opzetten van nog beter gestroomlijnde workflows. “Leica en Autodesk pakken een groot probleem aan dat zich maar blijft voordoen op de steeds digitaler wordende bouwplaats: het verbinden van gegevens en processen”, zegt Josh Cheney, industry strategy manager bij Autodesk Construction Solutions. “Samen met Leica bieden wij onze gebruikers een oplossing, doordat we een platform creëren dat toegang biedt tot gecombineerde data van hoge kwaliteit.”

Bernd Moeller, business director field software van Leica Geosystems, zet vooral in op de huidige digitalisering van de bouwsector. “De bouwsector maakt gebruik van veel verschillende systemen en diverse software- en stand-alone applicaties om de samenwerking tussen de teams in het veld en het kantoor te bewerkstelligen. Veel van die tools werken niet samen, waardoor er nodeloos veel tijd gestoken wordt in het uitwisselen van gegevens”, zegt Moeller. “Dankzij de samenwerking met Autodesk bieden we de markt meer functionaliteit en connectiviteit.”

Bron: Leica Geosystems


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.