Donderdag 25 juli 2019

Velux lanceert digitale meerwerkoptietool

Velux Nederland heeft een digitale meerwerkoptietool ontwikkeld voor projectontwikkelaars en aannemers. De tool toont toekomstige bewoners van nieuwbouwwoningen op een visuele manier de verschillende daglichtmogelijkheden. Hierdoor kunnen zij zich beter een voorstelling maken van de verschillende opties die de ontwikkelaar aanbiedt en zal men eerder kiezen voor een gezonde en optimaal te gebruiken leefruimte. De tool staat op zichzelf, maar is in de toekomst ook toe te passen op verschillende platforms (bijvoorbeeld Home CTRL).

Het selecteren van (meerwerk)opties door kopers van nieuwbouwwoningen vindt tegenwoordig grotendeels digitaal plaats. De door Velux Nederland ontwikkelde meerwerkoptietool is een configurator die projectontwikkelaars meer mogelijkheden geeft om kopers te overtuigen van de voordelen van de diverse meerwerkopties die zij aanbieden. Via gepersonaliseerde visualisaties worden de verschillende opties aan de kopers getoond. Verwacht wordt dat dit de toekomstige bewoners inspireert en hen eerder doet kiezen voor een daglichtoplossing die bijdraagt aan een optimale inrichting van hun woning, een gezonder binnenklimaat en meer bruikbare vierkante meters oppervlakte.


Voorbeeld van de tool met dezelfde zolderkamer zonder en met ramen.


Belang van daglicht en frisse lucht

Velux wil volgens directeur marketing Jarl Langerak dat iedereen leeft in een gezonde en prettige woning en dat bewoners optimaal gebruik kunnen maken van de bruikbare leefruimte in huis. "De visualisaties in deze meerwerkoptietool tonen duidelijk het verschil tussen de mogelijke daglichtoplossingen en wat deze bijdragen aan de leefbaarheid van de ruimtes", aldus Langerak. “Hierdoor krijgen kopers een goed beeld van hun toekomstige woning. Dit maakt de keuze voor hun optimale persoonlijke oplossing eenvoudiger. Het voorkomt ook dat bewoners direct na oplevering weer gaan verbouwen, omdat de werkelijkheid toch anders blijkt dan verwacht."

Inspiratie op maat

De meerwerkoptietool wordt per nieuwbouwproject op maat ingericht. De ontwikkelaar bepaalt zelf de aangeboden opties en heeft de mogelijkheid om de tool al in de voorfase van het project op de projectwebsite te zetten. Hierdoor kunnen alle geïnteresseerden vooraf al de mogelijkheden bekijken. Als het nieuwbouwproject daadwerkelijk live gaat, ontvangen alle kopers een eigen inlogcode. Hiermee kunnen ze per leefruimte de door hen gewenste meerwerkoptie selecteren. Na selectie hebben de toekomstige bewoners een bepaalde tijd om de optie nog aan te passen. Hierna ontvangen zij een bevestiging van de gemaakte keuze. De kopersbegeleider kan tijdens dit traject de status per koper bijhouden en eventueel contact opnemen.

Bron: Velux Nederland

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.