Vrijdag 16 augustus 2019

BIM Loket D-Day in teken cultuur- en organisatieverandering

Het BIMHUIS staat op vrijdag 4 oktober aanstaande in het teken van randvoorwaarden van succes: durven, doen, cultuur en organisatieverandering zijn kernwoorden, meldt het BIM Loket. Op deze BIM Loket D-Day komen 250 koplopers en beslissers samen en wordt ook de DigiDare Award 2019 uitgereikt.

Deze prijs is een initiatief van ondermeer het BIM Loket. Met ondersteuning van de DigiDealGo beloont de prijs personen, collectieven of organisaties voor cultuurverandering, waarmee een beweging voor digitalisering en informatisering op gang komt. Het programma van de BIM Loket D-Day bestaat onder andere uit een keynote door een vertegenwoordiger van de gemeente Amsterdam over de digitaliseringsaanpak. Verder komt een ‘Durven en doen’-debat aan de orde: wat gebeurt er al en wie moet wat durven en doen om de doelen van de DigiDealGo te realiseren?

Programma

Het voorlopige programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

09:00 uur - Inloop met koffie en thee

09:30 uur - Opening en welkom door dagvoorzitter Hans de Jonge (em. hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling)

09:50 uur - Digitaliseringsopgave bouwsector in perspectief: “Bouwen nieuwe stijl; zo doen we dat!” en columns vanuit verschillende inhoudelijke perspectieven:

  • Bestuurlijk perspectief: Pieter Litjens (Algemeen directeur CROW)
  • Klantperspectief: Louk Heijnders (Voorzitter quality board Nationale Politie)
  • Praktijk: Aukje Kuypers (Algemeen directeur Kuijpers)
  • Veranderkundig: Eric Spaans (Procesbegeleider DigiDealGO)
  • Cultuur/consumenten perspectief: Ard Siekerman (Directeur Customer Excellence, BAM)

10:45 uur - Samenwerking over grenzen heen in de praktijk van de gemeente Amsterdam - Keynote over de Amsterdamse digitaliseringsaanpak.

11:00 uur - Pauze

11:15 uur - Durven en doen-debat: Wat gebeurt er al en wie moet wat durven en doen om de doelen van de DigiDealGo te realiseren?

11:45 uur - Muzikaal intermezzo

11:55 uur - Uitreiking DigiDare Award

De DigiDare Award biedt een podium aan trendsetters en goede voorbeelden van de cultuuromslag. De drie finalisten presenteren zich met een korte pitch, waarna het publiek de winnaar aanwijst.

12:35 uur - Afronding ochtendprogramma

12:45 uur - Lunchpauze op Infomarkt: kennismaken met de open BIM-standaarden van het BIM Loket, en de gezichten achter de beheerorganisaties

13:45 uur - Workshops ronde 1

14:45 uur - Workshops ronde 2

16:00 uur - Wrap up en borrel

Bron: BIM Loket

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.