Dinsdag 24 september 2019

Sprekers BIMPraat over BIM en GIS zijn bekend

De sprekers van de BIMPraat over de meerwaarde van GIS voor BIM zijn bekend. De experts tijdens deze kennissessies zijn Chris Andrews van de Amerikaanse divisie van Esri en Jeroen Tishauser van VolkerWessels Infra Competence Centre. Aan bod komt wat een Geografische Informatie Systeem (GIS) eigenlijk is en hoe bouwprojecten maximaal profiteren van omgevingsinformatie door de integratie van BIM & GIS.

Deze BIMPraat On Tour wordt opgezet in samenwerking met Esri dat gespecialiseerd is in geo-informatie en GIS waarmee bedrijven oplossingen krijgen voor ruimtelijke visualisatie en analyse. Chris Andrews (foto boven) is als Group Product Manager werkzaam voor de Amerikaanse divisie van Esri en heeft een achtergrond in BIM. Hij is expert in GeoEnabled Systems, SmartCities en 3D.

Esri neemt tijdens deze BIMPraat ook enkele  klanten mee als inspiratie. Zij zullen diverse toepassingen en succesverhalen laten zien. Zo spreekt Jeroen Tishauser (foto onder) als senior Specialist Information Management bij VolkerWessels Infra Competence Centre.

Programma

Geografische informatie is essentieel om de impact van het bouwwerk te bepalen op de omgeving. In dat licht hebben Autodesk en Esri een naadloze integratie van BIM en GIS ontwikkeld. Met deze integratie zijn ontwerpers beter in staat hun ontwerpen te maken die optimaal passen in de context van de omgeving waarin ze zullen komen te staan. Ook zullen de sprekers behandelen hoe bedrijven eenvoudig en visueel aantrekkelijk informatie kunnen uitwisselen met partners in een bouwproject.

Praktische informatie

Deze BIMPraat On Tour vindt plaats in het kantoor van Esri in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Locatie van Esri in Google. Lees verder over de visie van Esri op de integratie van BIM en GIS.

Inschrijven kan uiteraard via de website: BIMPraat: Meerwaarde GIS voor BIM

 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.