Redactie Dinsdag 8 oktober 2019

UBA Bouw wint eerste DigiDare Award

De DigiDare Award 2019 is gewonnen door UBA Bouw. Het bedrijf liet helder zien hoe de cultuuromslag is gemaakt voor het werken met BIM.

De no-nonsense aanpak van UBA Bouw gaf op 4 oktober in het Amsterdamse BIM-huis de doorslag voor de 250 deelnemers van de BIM Loket D-Day. Het bedrijf is beloond met de meeste stemmen en de DigiDare Award. “Wij hebben ‘de berg van de cultuuromslag voor het werken met BIM’ eigenlijk heel simpel bedwongen”, aldus BIM-manager Wouter Ackermans bij de Uithoornse bouwgroep. “We zijn gewoon stap voor stap aan de slag gegaan.”

DigiDare Award

De DigiDare Award is in het leven geroepen door twee netwerkorganisaties die digitaal samenwerken beiden hoog in het vaandel hebben: het BIM Loket en Duurzaam Gebouwd. Naast UBA waren er veel meer organisaties die een video instuurden. “In totaal hebben we maar liefst achttien inzendingen ontvangen”, aldus Jacqueline Meerkerk, directeur van het BIM Loket.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is het idee achter de DigiDare Award. “We speelden al langer met het idee om een award in het leven te roepen”, aldus Meerkerk. “We weten dat veel mensen in de bouw en installatie dagelijks bezig zijn met digitalisering, met het stimuleren van beweging en van een cultuuromslag. Maar vaak is men te bescheiden om de resultaten breed uit te meten.”

Bron: duurzaamgebouwd.nl


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.