Redactie Maandag 7 oktober 2019

DDS-CAD 15 nieuwe functies voor BIM-ontwerp

Data Design System biedt met de nieuwe editie van DDS-CAD 15 de volgende ontwikkelingsfase van haar BIM-oplossing voor gebouwgebonden installaties. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

 De nieuwe software biedt, naar eigen zeggen, diverse innovaties en verdere verbeteringen voor meer precisie en efficiëntie bij het ontwerpen kenmerken de nieuwe versie van de multidisciplinaire softwareapplicatie. DDS-CAD 15 biedt bijvoorbeeld een koellast-simulatie en een warmteverliesberekening conform de nieuwe NEN-EN 12831 norm. Binnen de elektrotechnische discipline zorgen een nieuwe verdeler-manager en een verbeterde leidingfunctie voor een sneller ontwerpproces en meer flexibiliteit.

Meer optimalisaties zijn te vinden in het algemene gebruik van de software. Nieuw is het technisch spiegelen, waarmee structureel identieke systemen snel en professioneel kunnen worden gespiegeld. Tegelijkertijd worden correcte posities van aansluitpunten voor sanitaire objecten en normconforme weergave van elektrotechnische symbolen behouden.

Eigenschappenvenster

Om het werken verder te versnellen, biedt de nieuwste versie van DDS-CAD een direct toegankelijk eigenschappenvenster. Hier staan de belangrijkste kenmerken van geselecteerde objecten, die gebruikers direct kunnen bewerken. Via een visueel aantrekkelijke startpagina met projectpreviews en zoekfunctie bereiken gebruikers ook het gewenste project met een enkele muisklik.

Koellast

De module voor de berekening van de koellast is gebaseerd op een softwareoplossing van de gerenommeerde simulatiespecialist EQUA. De berekening kan worden uitgevoerd volgens de standaard of op basis van een ruimte- of gebouwsimulatie. De functie voldoet evenzeer aan de internationale ASHRAE-norm als aan de meer complexe VDI 2078. De volledig herziende warmteverliesberekening houdt niet alleen rekening met wijzigingen in de norm, maar biedt ook de mogelijkheid om alle vereiste instellingen in een enkel compact dialoog te bewerken.

BIM-functies

Naast de functies voor de afzonderlijke technische disciplines zijn ook de BIM-functies van de software verrijkt. DDS-CAD-gebruikers hebben nu rechtstreeks toegang tot het cloudplatform BIMobject om de hoogwaardige BIM-objecten van verschillende fabrikanten in hun ontwerp te integreren. Bovendien heeft de Noorse softwareontwikkelaar zijn positie als een van de innovatieve leiders in Open BIM verder versterkt met een geoptimaliseerde gegevensuitwisseling via IFC.

Bron: Data Design System

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.