Redactie Maandag 14 oktober 2019

Topcon toont technologie voor BIM op Intergeo

Topcon Positioning Group heeft oplossingen voor de verticale bouw tijdens gepresenteerd tijdens de vakbeurs Intergeo 2019. Een deel van de innovaties is gericht op BIM.

Het aanbod omvat nu ook de nieuwe scannende robotic total station met een innovatieve workflow voor verificatie van constructies, een nieuw instrument voor digitale bouwmaatvoering in 3D en een HUD-bril voor total stations. Ook zijn de software en het veldboek, waarmee de functionaliteit voor vele BIM-toepassingen en -integraties wordt vergroot, verbeterd.

“Doordat onze steden blijven groeien en de bevolking blijft toenemen, blijft de behoefte aan hoogbouw gestaag stijgen”, zegt Ian Stilgoe, vicepresident Geopositioning Europe van Topcon Positioning Group. “We moeten voortdurend nieuwe technologie blijven ontwikkelen, waarmee het bouwproces kan worden versneld en waarmee productiviteitsgroei kan worden behaald. Snel bouwen is een prioriteit, maar het is net zo belangrijk om op de juiste manier te bouwen en dure herstelwerkzaamheden te voorkomen. Met onze oplossingen voor verificatie van constructies en digitale bouwmaatvoering kunnen aannemers gebruikmaken van nieuwe mogelijkheden om de realiteit vast te leggen en analyses direct op locatie uit te voeren. Zo kan worden gegarandeerd en gedocumenteerd dat het project volgens het BIM-model en dimensionaal nauwkeurig wordt uitgevoerd.”

Lees het hele artikel op Bouwmachines.nl

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.