Redactie Maandag 21 oktober 2019

VitaTech bespaart op technisch onderhoud van 18.000 panden

VitaTech realiseert een tijdsbesparing van 45 procent door de inzet van het ‘innovatieve multidimensionale platform’ VitaConnect dat realtime monitoring, proactief onderhoud en beheer combineert. De besparingen zijn mogelijk op de inzet van monteurs, creëren een transparant proces voor gebouwbeheerders en (onder)aannemers en verbeteren de klanttevredenheid voor huurders. VitaConnect is ontwikkeld samen met Mendix.

VitaTech is onderdeel van technisch dienstverlener Van Dorp. VitaConnect wordt gebruikt door 1.200 werknemers en verwerkt 800.000 tickets per jaar. “We geloven in digitaal zijn en niet alleen digitaal doen”, zegt oprichter Jacques van der Krogt van VitaTech en Dapple. “We wilden het hele bedrijfsmodel van de technische installatiebranche veranderen en toekomstbestendig maken. Het low-code platform van Mendix stelde ons in staat om een platform te ontwikkelen.”

VitaConnect

VitaConnect is een platform dat 17 verschillende gebruikersrollen definieert in drie verschillende categorieën, van opdrachtgever en contractmanager tot gebouwbeheerder en huurder. Iedereen maakt gebruikt van hetzelfde platform. Met een algoritme bepaalt VitaConnect de aard en het prioriteitsniveau van een inkomend ticket en de behoefte van de klant. Door de integratie van GPS-systemen wordt de dichtstbijzijnde beschikbare monteur naar de storing gestuurd. De monteur ontvangt een ticket met realtime informatie via de applicatie. Nadat hij de opdracht heeft bevestigd, krijgt de gebouwbeheerder, huurder of eigenaar een melding dat de monteur onderweg is. Als de storing is verholpen wordt de factuur automatisch naar de juiste persoon gestuurd.

Ontwikkeld in zes maanden

VitaConnect vervangt een gecompliceerd app- en tooling-landschap door één enkel platform met extra functionaliteit voor efficiëntere processen en eenduidige rapportages. Daarnaast draagt VitaConnect bij aan de duurzaamheidsdoelen van Van Dorp door onder andere proactief onderhoud van panden en brandstofbesparing van monteurs. VitaTech ontwikkelde het platform in slechts zes maanden met een team van 22 leden. “Het voordeel van werken met Mendix is dat ze een uitdaging niet uit de weg gaan. Wat wij wilden bereiken, raakte aan de grenzen van de mogelijkheden van Mendix, maar ze waren in staat om ons op een positieve manier te blijven ondersteunen tot het beste eindresultaat. En we zijn nog niet klaar, want we verbeteren het platform continu en hebben nog diverse projecten op de roadmap”, stelt Van der Krogt.

Partnerschap met Dapple

Onlangs is VitaTech een strategisch partnerschap gestart met Dapple, een bedrijf gericht op vastgoedbeheer. Van der Krogt: “Met deze samenwerking kunnen we niet alleen de bestaande processen van het vastgoedonderhoud digitaliseren en verbeteren, maar ook de processen van het vastgoedbeheer. De activiteiten van Dapple liggen in het verlengde van wat VitaTech doet, en hoe mooi is dat om de krachten te bundelen en samen die klant volledig futureproof te maken?”

Deze samenwerking zal opnieuw de grenzen verleggen van wat mogelijk is met het low-code platform van Mendix, maar volgens Bram Voogel, customer succes manager bij Mendix, levert dat ook dit keer geen problemen op. "Het is een mooie gelegenheid om te laten zien dat Mendix de benodigde bouwstenen kan leveren, en dus van toegevoegde waarde kan zijn, voor een nieuwe digitale standaard voor toekomstbestendig gebouwbeheer.”

Bron: VitaTech

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.