Redactie Woensdag 23 oktober 2019

Construsoft Window regelt BIM van ontwerp tot machine-aansturing

De timmerindustrie vraagt al jarenlang om een goede oplossing voor kozijnen en die lijkt nu volgens Construsoft te zijn gevonden met Construsoft Window. Samen met bedrijven uit de timmerindustrie ontwikkelde softwareleverancier Construsoft een programma waarmee BIM-projecten niet alleen zowel snel en eenvoudig kunnen worden uitgewerkt maar ook de werkvoorbereiding, kostenramingen of een volledig gedetailleerde calculatie kunnen worden uitgewerkt.

Ontwerpen en bouwen in BIM is een onstuitbare ontwikkeling die ook de kozijnindustrie beroert. Toch is 3D-software waarmee een timmerfabrikant zijn werkvoorbereiding, snelle kostenraming, calculatie en ook uiteindelijk zijn machineaansturing kan doen niet in een enkel pakket beschikbaar. “En daar moest snel verandering in komen,” zegt productmanager Erwin Meijers, die zelf ruime ervaring heeft in de timmerindustrie als bedrijfsleider en bij softwareontwikkelaars.

“De kozijnindustrie krijgt steeds vaker met BIM te maken”, aldus Meijers, “Dus is daadwerkelijk in 3D modelleren én daarbij direct de koppeling naar de productie een logische stap. Als antwoord op vragen uit de markt is in samenwerking met enkele timmerfabrieken gestart met ontwikkeling van nieuwe 3D-software voor de kozijnindustrie. We wilden namelijk zeker weten dat de software écht goed aansloot op de praktijk, op kantoor én in de productieomgeving. Inmiddels kunnen BIM-projecten zonder uitgebreide kennis eenvoudig worden uitgewerkt en ook de volledige werkvoorbereiding is visueel inzichtelijk gemaakt. Dit was tot op heden niet mogelijk. Hierdoor kan op kantoor exact worden bekeken wat in de fabriek uiteindelijk wordt geproduceerd. En daar blijft het niet bij; inmiddels zijn we ook bezig om de montage-afdeling te kunnen voorzien van dezelfde rijke data voor meer inzicht.”

Lees het hele verhaal bij Construsoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.