Redactie Maandag 28 oktober 2019

Gebr. van den Brand en van Oort kiest voor Metacom+

​Gebr. van den Brand en van Oort B.V. (GBO) gaat werken met Metacom+. Dit schrijft VanMeijel in een persbericht. Familiebedrijf GBO is gespecialiseerd in grondwerk, sloopwerk, puinrecycling, zandwinning en transport. GBO heeft hiermee één systeem om de verschillende processen binnen de organisatie te digitaliseren en met elkaar te verbinden.

GBO beschikt over een uitgebreid eigen machinepark en wil te allen tijde snel en adequaat kunnen reageren op de vraag van de opdrachtgevers. Daarom kiest GBO voor een compleet systeem dat past bij de eigen werkwijze. Een systeem dat niet enkel processen digitaliseert, maar ook de verbinding legt. Van de planning tot de projectadministratie en de facturatie. Zo kan GBO te maken en dus snel schakelen met opdrachtgevers. 

Geen dubbele invoer meer

Voor Metacom+ was er bij GBO sprake van veel papieren processen. Registraties werden gedaan in verschillende systemen. Zo werd gebruik gemaakt van Excel, een apart boekhoudpakket en losse weegbrugsoftware. Door deze werkwijze ontstonden verschillende ‘eilandjes’ met informatie, die zorgden voor meerwerk bij medewerkers en meer kans op dubbelingen en fouten. Daar wil GBO met Metacom+ verandering in brengen.

Makkelijker en sneller samenwerken

Naast Metacom+ gaat GBO ook aan de slag met Metacom Online. Na de implementatie ziet de organisatie al veel vooruitgang. Zo is de inkoopfactuurafhandeling efficiënter, onder andere door Server Based Factuurverwerking die facturen digitaal en automatisch inboekt. 

Volgens directeur Wilko van Oort is dit een verademing, omdat informatie nu maar één keer hoeft te worden ingevoerd. “Hierdoor kunnen we nu makkelijker en sneller werken”, aldus van Oort. Dit geldt ook voor de puinrecycling. “We hebben hier in Uden onze vaste puinrecycling, maar hebben recent in Oss ook de puinrecycling overgenomen. We kunnen deze locatie nu veel makkelijker betrekken in het proces” zegt van Oord. “Met Metacom Online kunnen we straks eenvoudig factureren vanuit Uden. Dit betekent naast makkelijker werken, ook meer gezamenlijk werken.”

Met Metacom Online is de organisatie ook in staat om te wegen op projectniveau. De weeginformatie komt direct in de werkadministratie terecht. Het gebruiken van een apart weegprogramma, waarbij hoeveelheden handmatig werden ingevuld in Metacom, is verleden tijd. 

Processen van de bouwplaats verder stroomlijnen

Momenteel werken zes mensen binnen GBO met Metacom+. Uiteindelijk gaat iedere medewerker op het kantoor met het digitale bouwplatform werken. Ook verwacht de organisatie meer processen te stroomlijnen met Metacom Online, zoals digitale werkbonnen en de weegbrugkoppeling met de puinrecycling op beide locaties. 

“Wij dachten eerst dat het Metacom platform meer geschikt was voor grotere bedrijven”, aldus van Oort. “Het blijkt dus echter ook zeer passend voor onze organisatie.” Van Oort verwacht dat iedereen binnen zijn organisatie dankzij Metacom makkelijker kan werken en er een meer uniforme werkwijze kan worden gehanteerd. Dit brengt volgens van Oort rust op kantoor en schept eenduidigheid. “Zo kunnen wij volledig focussen op waar we goed in zijn.”

Bron: VanMeijel

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.