Patricia van Leeuwen Dinsdag 12 november 2019

Belang van natuur en licht voor goede sfeer in gebouwen

Is de leef- en werkomgeving in kantoorruimtes belangrijk? En moeten werkgevers hier rekening mee houden in hun relatie met werknemers? De antwoorden hierop zijn volgens mij volmondig ja. Want hoe fijn is het om te werken in een omgeving waar je je thuis voelt? Dus waar je niet de behoefte hebt om snel naar huis te gaan.

Ik hoorde laatst een spreker vertellen dat het bedrijf waar hij werkt zo’n 100 panden in beheer heeft. Deze panden zijn qua werkplek zo ingericht dat werknemers zich er fijn voelen. Dat ze zich er zelfs zo fijn voelen dat zij er verslaafd aan worden om zich daar te vertoeven. De focus van het bedrijf is om de ervaring van werknemers te kennen en hier rekening mee te houden. Ze vragen daarom om feedback over nieuwe technologieën en welke zouden moeten worden geïmplementeerd.

Dit sprak mij aan. Vooral de zin dat je werknemers verslaafd wilt maken aan hun werkomgeving. Hoe fijn is het als je werknemers zich thuis voelt op kantoor en het daardoor niet erg vinden om op het werk aanwezig te zijn. Ik denk dat dit heel belangrijk is als ik naar mij zelf kijk. Slimme technologieën kunnen hieraan bijdragen. Sensoren die ervoor zorgen dat er een perfecte temperatuur is. Sensoren die het licht regelen, want licht is heel belangrijk. Meeste kantoren hebben immers slechte verlichting. Het licht dat je hebt zoals bij het wakker worden of slapen gaan, is het beste. Je hersenen reageren hier namelijk op. Ook (nep)natuur helpt je mind te ontspannen en herpakken. Ook al is het niet echt, een screensaver of grote afbeelding doen wonderen.

Al deze factoren kunnen een belangrijke invloed hebben op de werksfeer. Zet een tafelvoetbal neer in de lunchruimte en zo wordt teambuilding en creativiteit gestimuleerd. Een fijne, gezellige omgeving draagt er aan bij dat werknemers het niet erg vinden om iets langer te blijven of minder bezig te zijn met de tijd om weer naar huis te gaan. Ik denk dat onze sector hier een belangrijke rol in kan spelen want deze goede voorbeelden zijn in mijn ogen heel geschikt voor toepassing in alle organisaties.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.