Redactie Vrijdag 1 november 2019

BricsCAD Mechanical V20 gepresenteerd

BricsCAD Mechanical V20 biedt nieuwe en uitgebreide workflows voor directe parametrische modellering, assemblage en plaatwerkontwerp in 3D, meldt Bricsys. Als onderdeel van de BricsCAD Ultimate lijn vormt BricsCAD Mechanical V20 een 'onmisbare brug' tussen MCAD en BIM, waardoor het ontwerpen en detailleren van gefabriceerde bouwproducten volgens het bedrijf makkelijker is.

Om de opmaak van stuklijsten te versnellen, helpt het interactieve BOM-paneel om sneller en nauwkeuriger stuklijsttabellen op te maken. De Exploded View-mogelijkheid van BricsCAD Mechanical V20 creëert meerassige demontageweergaven met automatisch gegenereerde volglijnen. Ook verbindt het geautomatiseerde taggingsysteem de Exploded Views met hun bijbehorende stuklijsttabellen.

BricsCAD Mechanical verbetert zijn parametrische mogelijkheden met geometrie-gestuurde beperkingen, padbeperkingen en een nieuwe parametrische onderdrukkingsfunctie.

Snel concept-tekeningweergaven genereren

Met de nieuwe lay-outtools voor tekeningen kunnen concept-tekeningweergaven tot tien keer sneller worden gemaakt dan voorheen. Hiermee worden in realtime meerdere bladen met meerdere lay-outs gemaakt, terwijl de weergaven van documentatiekwaliteit later opnieuw worden gegenereerd.

Zomen en tabbladen

BricsCAD Mechanical V20 biedt twee nieuwe soorten plaatwerkfuncties: zomen en tabbladen om plaatwerkonderdelen snel en nauwkeurig uit te lijnen en te verbinden. Zowel zoom- als tab-functies worden parametrisch bestuurd in V20.

"Ik geloof dat BricsCAD Mechanical V20 weer een solide stap is op weg naar een volledige oplossing voor het ontwerpen van mechanische producten in 3D, in een uniforme .dwg-omgeving. Het belangrijkste hoogtepunt is de integratie met BricsCAD BIM in één BricsCAD Ultimate-product - een workflow die geen analogen bevat in een ander product", zegt Dmitry Ushakov, CEO bij Bricsys Technologies Russia.

Download

BricsCAD Mechanical V20 is als onderdeel van BricsCAD Ultimate hier te downloaden, in de vorm van een gratis proefversie van 30 dagen.

Bron: Bricsys


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.