Redactie Maandag 4 november 2019

BAM vernieuwt Bouw en Hout Convenant 2019-2022

De directievoorzitters van BAM Bouw en Vastgoed Nederland en BAM Infra Nederland hebben het herziene Bouw en Hout Convenant ondertekend, zo laat BAM weten. Hiermee laat het bedrijf zien een voortrekkersrol te willen blijven vervullen op het gebied van de toepassing van hout uit duurzaam beheerde bossen.

Duurzaam bosbeheer is een belangrijk middel om de aarde leefbaar te houden. De bouwsector gebruikt veel hout en BAM wil daarom verantwoordelijkheid dragen in de transitie naar een circulaire biobased economie.

Het Bouw en Hout Convenant is een initiatief van FSC Nederland en vervangt het oude convenant uit 2012. In het oude convenant lag nog de nadruk op het verhogen van het percentage duurzaam ingekocht hout. In het nieuwe convenant is de uitdaging toegevoegd om het houtvolume in projecten te vergroten door traditionele materialen te vervangen door hout. In 2018 bedroeg het percentage gecertificeerd duurzaam ingekocht hout voor de Nederlandse werkmaatschappijen van BAM 99,4 procent op een totaal inkoopvolume van 19.800 kubieke meter.

Bron: BAM

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.