Redactie Maandag 11 november 2019

CAD Accent wordt onderdeel Arkance

CAD Accent gaat verder onder de vlag van Arkance Systems. Eigenaar Peter van Houwelingen heeft zijn aandelen op 1 november overgedragen aan het Franse bedrijf. “Dit is een kans om ons vak tot in lengte der jaren op het hoogste niveau te kunnen uitoefenen.”

CAD Accent is een leverancier van CAD- en BIM-oplossingen in Nederland. Eigenaar Van Houwelingen spreekt van een geweldige stap voor zijn bedrijf en zijn medewerkers. "De ontwikkelingen op de markt en de strategie van Autodesk – de belangrijkste leverancier van CAD Accent – vragen immers al enige tijd om schaalvergroting en kennisverdieping. Mede dankzij eigen software-oplossingen is CAD Accent weliswaar kerngezond, maar dat wil het ook tot in de verre toekomst blijven", aldus Van Houwelingen.

Accent op de toekomst

Toen Arkance Systems het Osse bedrijf benaderde voor een overname, was de knoop dan ook vrij snel doorgehakt. Van Houwelingen: “Dit is een keuze met een sterk accent op de toekomst. Arkance Systems heeft grote ambities, die naadloos aansluiten bij de koers die wij voor ogen hebben. Bovendien passen we ook qua cultuur uitstekend bij elkaar: Arkance Systems is een warm bedrijf met een grote passie voor technologie.” Ook voor de klanten van CAD Accent is dit goed nieuws, aldus Van Houwelingen: “Dankzij deze overname ontstaan nieuwe groeikansen. Daarnaast halen we een schat aan expertise binnen ons netwerk, waardoor we de dienstverlening aan onze klanten nog verder kunnen uitbouwen.”

CAD Accent houdt voorlopig zijn Nederlandse naam en zal in de loop van 2020 overgaan naar Arkance Systems. Het voltallige team gaat mee in de nieuwe organisatie inclusief Peter van Houwelingen, die een leidende positie zal krijgen binnen Arkance Systems Nederland.

Kenniscentrum CAD en BIM

Ook managing director Grégoire Arranz van Arkance is enthousiast over de overname. “We staan aan de vooravond van een enorme digitaliseringsslag in de bouw. Daar willen we met onze CAD- en BIM-oplossingen een leidende rol bij spelen. Dat vraagt om specialistische kennis, maar ook om de juiste mensen. Bij CAD Accent hebben we beide gevonden. Samen zijn we klaar om onze positie als Europees kenniscentrum voor CAD en BIM nog verder uit te bouwen.”

Bron: CAD Accent

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.