Redactie Dinsdag 12 november 2019

thinkproject en Conclude bundelen krachten

thinkproject heeft collega CDE-specialist Conclude GmbH volledig overgenomen. Conclude heeft de beschikking over een sterk klantenbestand met uitgebreide expertise op het gebied van financieel projectmanagement. De overname betekent zowel een uitbreiding van het klantenbestand van thinkproject als verbreding van het dienstenaanbod voor bedrijven en aannemers binnen de productportfolio van de groep. thinkproject is Europa’s toonaangevende Saas-leverancier voor de bouw en techniek.

Conclude, opgericht in 2002 met hoofdkantoor in Wuppertal, is gespecialiseerd in SaaS-toepassingen en ondersteunende diensten voor grote bouw- en technische projecten. De basis van de expertise van Conclude is ontwikkeld bij het Fraunhofer Institute for Software and Systems Engineering in Dortmund. Het Conclude-platform beschikt momenteel over meer dan 100.000 gebruikers die werkzaam zijn op meer 2.000 projecten in 38 landen, met een totale waarde van ruim 300 miljard euro. Tot de beursgenoteerde klanten behoren onder meer ABB, BMW, Continental, Mercedes, Roche, Siemens en UBS.

Construction Intelligence-platform

Het pakket van Conclude bevat meer dan 25 applicatiemodules, waaronder tools voor BIM, ontwerp- en documentbeheer, algemene branche workflows, rapportagefunctionaliteiten en, heel belangrijk, voor kostenbeheer.

CEO Gareth Burton (foto) van thinkproject: “We blijven ons strategisch plan uitvoeren om ons te ontwikkelen tot het leidende Construction Intelligence-platform voor bedrijven en aannemers. thinkproject heeft toonaangevende BIM-mogelijkheden voor zowel ontwerp (3D) als projectplanningen en sequencing (4D). Met de overname van Conclude breiden we dit uit met een toonaangevende oplossing voor kostenbeheer en bieden we nog meer 5D-mogelijkheden aan de groep producten. Daarbij versterken we onze relaties met grote internationale bedrijven die over de hele wereld de meest veeleisende engineering- en bouwprojecten leveren", aldus Burton.

Breed productportfolio

Oprichter & Managing Director Marco Lehmbach van Conclude denkt dat klanten van Conclude zullen profiteren van de sterke internationale aanwezigheid en het brede productportfolio van thinkproject.  “Het productaanbod met onder andere BIM, contractbeheer en mobiele technologie is echt een uitstekende aanvulling op ons platform. De gecombineerde 5D-oplossing is nu nog aantrekkelijker voor onze bestaande klanten. Ook bieden we een nog overtuigender aanbod voor nieuwe klanten, met name voor bedrijven die hun vermogenswaarde voor de lange duur willen optimaliseren”, aldus Lehmbach.

Oprichter & Managing Director Peter Kaul van Conclude is verheugd over de integratie met thinkproject. “Conclude zal profiteren van de ervaring en structuren van de internationale activiteiten van thinkproject”, zegt Kaul. “Onze krachtenbundeling zal leiden tot een nog sterkere oplossing voor digitale transformatie die onze klanten zowel in Duitsland als wereldwijd verder zal ondersteunen.”

Kracht van SaaS

Conclude en thinkproject zijn overtuigd van de kracht van SaaS en de toegevoegde waarde van 'open BIM'. Doel is het creëren en onderhouden van onderling uitwisselbare software-oplossingen waar de gegevens niet worden belemmerd door eigendomsverhoudingen. Dit is vooral belangrijk wanneer eigenaren informatie moeten hergebruiken gedurende de levenscyclus van hun bouwprojecten.

Steffen Szeidl, lid van de Raad van Bestuur van financieringspartner Drees & Sommer SE: “Conclude was onze eerste startup waarmee we onze gezamenlijke bedrijfsideeën hebben omgezet in IT-oplossingen. Om het bedrijf verder te laten groeien in internationale markten en aantrekkelijker te worden voor nieuwe klantsegmenten, hebben we besloten ons aandeel te verkopen”, aldus Szeidl. “We zijn verheugd om deel te nemen aan thinkproject, Europa's toonaangevende SaaS-leverancier voor bouw en engineering. Vanzelfsprekend zullen we het gebruik van Conclude in onze projecten de komende jaren blijven stimuleren.”

Wereldwijde groei BIM

Gareth Burton: “Na de overname in maart 2019 van ceapoint GmbH en hun DESITE 4D BIM-toolset, is de thinkproject-groep nu versterkt met het circa 40-koppig gespecialiseerde team van Conclude in Wuppertal, wat onze teams nog meer best practices ervaring en middelen biedt. Omdat het gebruik van BIM over de hele wereld blijft groeien, zijn we ervan overtuigd dat ons uitgebreide pakket aan open, geïntegreerde SaaS-oplossingen steeds aantrekkelijker zullen worden voor een groeiend aantal internationale klanten gedurende de levenscyclus van hun bouwprojecten."

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.