Redactie Dinsdag 12 november 2019

Tekla BIMsight vanaf 2020 niet meer beschikbaar

Trimble stopt per 2020 met de levering en support van Tekla BIMsight, maakt Construsoft bekend. De reden voor de definitieve beëindiging van de software is dat Trimble Connect als opvolger gratis beschikbaar is. Tekla BIMsight is met ruim 25.000 gebruikers in de Benelux veelgebruikte software voor projectsamenwerking.

Alle gebruikers van Tekla BIMsight zijn via Trimble op de hoogte gebracht, meldt Construsoft. Gebruikers krijgen van Trimble nog tot 31 december 2019 online support via het Tekla BIMsight Help Center. Vanaf 1 januari 2020 is de laatste versie van Tekla BIMsight nog wel te gebruiken, maar wordt geen ondersteuning meer gegeven. Om Tekla BIMsight te kunnen blijven gebruiken, is het volgens Construsoft van belang om de software voor het einde van het jaar te updaten naar de laatste versie. Construsoft raadt iedereen aan om de gratis variant van Trimble Connect te proberen.

BIM voor iedereen

Tekla BIMsight is onder het mom ‘BIM voor iedereen’ vanaf 2011 snel gegroeid. De belangrijkste pijlers van de software waren de gratis verkrijgbaarheid en goede gebruiksvriendelijkheid. Volgens Construsoft is die rol nu overgenomen Trimble Connect van het moederbedrijf van Tekla.

Klanten die Tekla BIMsight vooral als viewer gebruiken, kunnen volgens Construsoft nu de stap maken naar de gratis desktopvariant van Trimble Connect. Deze software is ontworpen om documenten, tekeningen en 3D-modelinformatie te uploaden en delen. Gebruikers kunnen afbeeldingen, video’s en PDF-, Word- en Excelbestanden toevoegen aan projecten, maar ook BIM-modellen openen en combineren. De cloudservice biedt bovendien de mogelijkheid om eenvoudig modellen en projectdata te bekijken en delen op elk device, waaronder een pc of laptop, maar ook een smartphone of tablet.

Construsoft heeft een aparte pagina opgezet met een stappenplan en diverse instructievideo’s om klanten te helpen met hoe ze projecten in Tekla BIMsight kunnen overzetten worden naar Trimble Connect.

Bron: Construsoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.