Redactie Maandag 18 november 2019

Erasmus MC gunt beheer en onderhoud aan BAM en ULC

Erasmus MC heeft de onderhoudscombinatie Erasmus MC geselecteerd voor het integraal beheer en onderhoud van het Erasmus MC in Rotterdam. Dit gebeurde na een EMVI-aanbesteding. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en gaat in per 1 januari 2020. Op 13 november 2019 ondertekenden de betrokken partijen de overeenkomst.

Het duurzaam gebouwde ziekenhuiscomplex heeft een vloeroppervlak van 230.000 vierkante meter en kent veel bedrijfskritische installaties die 24 uur per dag operationeel dienen te zijn.

Onderhoudscombinatie Erasmus MC is een samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest en ULC Groep. Voor dit beheer- en onderhoudscontract verlengen zijn hun eerdere samenwerking met Erasmus MC. BAM en ULC hebben in 2009 gezamenlijk de technische installaties in de nieuwbouw gerealiseerd. De onderhoudscombinatie Erasmus MC is tot 2030 verantwoordelijk voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties.

Duurzame samenwerking

Tijdens de looptijd van deze overeenkomst dragen partijen samen zorg voor een omgeving waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich prettig voelen. Het Erasmus MC streeft ernaar om alle gebouwen de komende jaren op BREEAM-NL-niveau ‘Outstanding’ te brengen. Met duurzaam onderhoud en innovatieve oplossingen levert de onderhoudscombinatie EMC een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Erasmus MC. De onderhoudscombinatie besteedt in de projecten en programma’s veel aandacht aan commissioning. Dit leidt tot betere kwaliteit, lagere kosten en een lagere milieu-impact. Daarnaast stellen zij BREEAM-experts beschikbaar die het ziekenhuis voorzien van advies en begeleiden in het proces.

Bron: BAM 

 

Bijschrift foto: Directeur Programma Integrale Bouw M. Riemersma van het Erasmus MC, directeur E.S. Hovius van de ULC Groep en directeur M.F.R. de Jonge van BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest bekrachtigen de overeenkomst. 

 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.